RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
"Човеколюбие" откри тридневната си международна конференция, с която отбелязва своята 25-а годишнина

Пазарджик

Официално днес стартира международната научно-приложна конференция „Биопсихосоциални приложения на шахматната игра", с която Сдружение "Човеколюбие" отбелязва своята 25-та годишнина. Потребителите на социалната услуга и ръководителите  бяха поздравени от представители на Областна администрация, Община-Пазарджик, БЧК и други организации и институции както и от гостите и специалистите от САЩ, Германия, Великобритания, Испания, Полша и България. 

Председателят на УС Надежда Кузерманова сподели, че ако досега  са реализирали дейността с цел приложение на шахматната игра за обучение в житейски умения и терапия в  спортно-технически аспект, то в рамките на настоящата конференция вече търсят и поставят основите на научния подход.

В приветствието си секретарят на Областна администрация  Пазарджик Светлан Карталов поздрави участниците от името на областния управител и сподели: "Като член и ръководител на екипа, който разработва Областната стратегия за развитие на социалните услуги, искам да споделя пълното си удоволетворение от това, че намирам пълно съответствие на проекта, на вашата инициатива, на днешната конференция с целите и подходите в тази Стратегия . Откриваме в това събитие, в тази инициатива исканата и заложена в стратегията  иновативност, иновативен подход на социалната услуга;  откриваме комплексния, интегриран характер на социалната услуга; откриваме индивуалния подход към потребностите на потребителите на услугите. Заедно с това откриваме и още нещо много ценно - и това е социално отговорното партньорство, което е в синхрон със Стратегията - в рамките на конференцията и в рамките на дейностите, които развива Сдружението, имате подкрепата на академичните среди, имате подкрепата на обществени организации, което показва, че се реализират действително едни ефективни партньорства в хода на изпълнение на тази инициатива."

В първата от поредицата дейности на шахматното поле се срещнаха отборите  на "Човеколюбие" и "Света" с живи фигури. Треньори на двата отбора бяха  психиатрите д-р Владимир Бостанджиев и д-р Емил Марков. В състава на "Света" се включиха и пристигналите експерти от чужбина.

В утрешния втори ден на конференцията  специалисти от САЩ, Германия, Великобритания, Испания, Полша и България ще споделят добри практики за приложение на шахматната игра, включително в онлайн сесия. Оргнизаторите от "Човеколюбие" планират да създадат общност за сътрудничество и взаимопомощ, която да прерасне в професионална организация, с чието учредяване ще приключи конференцията.

Събитието е по проект „25 години грижи за психично здраве", реализиран с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика. 

Пазарджик


Тази страница е видяна: 641

 Публикувано от: pamedia на петък 06 октомври 2017 - 16:34:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Стрелча тридневната програма за отбелязване 140-та годишнина от Априлската епопея започна с панихида за загиналите
Орешарски:Няма международна конвенция, в която да има затваряне на граници /видео/
Международна научна конференция по повод 80 години от началото на археологическите проучвания на Селищна могила Юнаците
Тракийските скални светилища край Стрелча бяха представени на международна археологическа конференция в Македония
Николай Зайчев бе представителят на НСОРБ на Втората международна конференция „Предизвикателства на кохезионната политика на ЕС 2014 – 2020”
Международна конференция "Георгафия и регионалистика", посветена на проф. Иван Батаклиев
Клубът на художниците „П. Стайков” в Пещера отбеляза своята 50- годишнина
Професионалната гимназия по строителство и архитектура отбеляза своята 55 годишнина с гордост
БДЖ обяви фотографски конкурс по повод своята 130-годишнина. 13 фотографии ще участват в календар
С мащабен тиймбилдинг, артинсталации и благотворителна акция ПГСА отбеляза своята 60-годишнинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4789 сек., 0.3984 от тях за заявки.