RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
От „Асарел-Медет“ гарантират пълна прозрачност на проучванията. Интересът на компанията е само към медно-порфирни руди в „Коминско чукарче“

Попинци

Информационна среща на ръководството на „Асарел-Медет“АД с жителите на село Попинци се проведе на 8 май в залата на читалище „Искра-1872“, съобщиха от компанията. Сред присъстващите са били бившите кметове на Попинци Мария Шопова и Нона Загорска, както и директорът на основно училище „Отец Паисий“ Ненка Загорска.

Председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на дружеството инж. Делчо Николов е представил намеренията на компанията за геолого-проучвателни дейности, които предвиждат прокарването на 11 геоложки сондажа в площ „Коминското чукарче“ за една година.

Той е гарантирал пълната безопасност на проучванията и липсата дори на минимални рискове за околната среда, здравето и живота на хората, каквито спекулации се разпространяват. Като гаранция инж. Делчо Николов е предложил сключването на меморандум, в който компанията поема ангажимент да изпълни геоложките проучвания съгласно най-добрите европейски и световни практики за опазване на околната среда и рекултивация, а в случай на неизпълнение - да изплати обезщетение на жителите на Попинци, чийто размер да бъде определен от хората, които живеят в селото. Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД е отхвърлил категорично слуховете, че дружеството има намерения да добива златните залежи в местността Петелово. „Забравете за Петелово, забравете за златото, нашият интерес е само и единствено към проучвания за медно-порфирни руди в „Коминско чукарче“, е заявил инж. Делчо Николов. На срещата са присъствали още инж. Иван Чолаков – директор „Производствeно-технически дейности“, инж. Ивайло Василев – директор „Инвестиционни проекти и развитие“, Ана Финджикова – директор „Човешки ресурси“ и инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“.

Следващата информационна среща ще се състои на 10 май, от 18:30 часа в читалище „Искра-1872“- с. Попинци. След края на дискусията присъстващи в залата са споделили, че противници на проекта са посещавали домовете, за да увещават хората да не присъстват на информационните срещи на компанията.  


Тази страница е видяна: 4382

 Публикувано от: pamedia на сряда 09 май 2018 - 13:23:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови технологични мощности позволяват на "Асарел-Медет" да преработва руди с двукратно по-ниско съдържание на мед
Гл. изпълнителен директор на „Аурубис“ и членове на Надзорния съвет на компанията посетиха „Асарел-Медет“АД
200 работници и специалисти на „Асарел-Медет“ - с награди за принос към компанията, над 5000 се очакват на празника в събота
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АД
„Асарел-Медет“ залеси 66 дка за последните 3 години
„Асарел-Медет” вече е и на Северния полюс
Интересът към „синята стая“ не секва
13 панагюрски ученици поеха ръководството на „Асарел-Медет“АД за ден
Бъдещи мениджъри: „В „Асарел-Медет“ се работи отговорно!”

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5285 сек., 0.4473 от тях за заявки.