pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кметът на община Велинград започна поредица срещи с гражданите, първата беше в Чепино
pamedia , сряда 10 октомври 2018 - 12:39:52 // коментари: 0

Велинград

В залата на читалище „Св.Св Кирил и Методий 1905“ кметът д-р Коев проведе първата от поредицата срещи с гражданите на Велинград. На нея присъстваха и двамата заместник-кметове Атанас Палигоров и Светла Томова. Кметът сподели, че предпочита директните разговори, за това какво е свършено и какво предстои, пред спекулациите, слуховете и неяснотите. Въпреки информацията, която общината предоставя на медиите, срещите с хората очи в очи са най-важни – няма неудобни въпроси, а лоши отговори, каза кметът.


Д-р Коев посочи, че за последните години са привлечени средства в размер на близо 42 млн. лв, ремонтират се улици и се подменят водопроводи на повече от половин век, парковете се обновяват, градът е по-чист и по-сигурен. По-голямата част от инвестициите са от държавния бюджет и по европейски програми. Най-голямото предизвикателство за кметския екип остава решаването на проблема с водата, който е натрупван близо четири десетилетия, а най –важното е правителствената подкрепа в тази посока и действията, които се предприемат към момента. Д-р Коев подчерта, че предишното управление е пропуснало усвояване на средства в размер на 52 млн. лева за воден цикъл на града.  Пред жителите на квартал Чепино кметът представи бъдещата визия на парк „Клептуза“. За финансиране на проекта ще се кандидатства пред Фонд на фондовете .Предстои обществено обсъждане на идейното предложение. 
Следващите срещи с обществеността са на 16 октомври, вторник, от 18,30 ч в читалището в квартал Лъджене и на 23 октомври в същия час в читалището в квартал Каменица.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 9897Време за изпълнение: 0.5249 сек., 0.4480 от тях за заявки.