RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Второ ново читалище беше открито в община Пазарджик

с.ГоведареОбщина Пазарджик най-вероятно е единствената в страната, която може да се похвали с две новооткрити читалища, при това в рамките на две години. През 2013 година отвори врати новата сграда на читалището в село Юнаците, а днес беше прерязана лентата и на читалището в село Говедаре - една изключително модерна сграда, с разчупена архитектура и съвременен интериор. Строителните работи надхвърлят половин милион лева (552 691,59 лв с ДДС), като дейностите са извършвани от фирма "Брокс-2003" ООД поетапно в рамките на две години.

Върху обща застроена площ от 495 кв.м. в сградата се помещава читалищна библиотека, голяма зала с 99 места, интернет-клуб с книжарница, малка репитиционна зала, гримьорни и кафе-сладкарница.
Откриването на читалището днес се превърна в празник на селото, на който пяха и танцуваха не само местните фолклорни с.Говедарегрупи, но безспорен певчески талант показа и кметът Йордан Бакърджиев, който беше най-силно аплодиран за изпълнението на "Моя страна, моя България".
"От 15 години чакам това да се случи - Говедаре да има читалище! Години, години наред чакахме!", заяви преди това кметът Бакърджиев. Той изказа личната си благодарност и тази на жителите на селото за подкрепата от страна на кмета на община Пазарджик Тодор Попов за изграждането на читалището. Тодор Попов поздрави жителите на Говедаре с празника "Вяра, Надежда и Любов" и благодари на архитекта и изпълнителя за сградата на читалището, която по думите му ще остане в историята като "Говедарското НДК". Читалището в Говедаре действително се отличава с разчупена конструкция и е много по-различно от повечето читалища, които се помещават в стари сгради във възрожденски стил. Тодор Попов благодари на жителите на Говедаре за подкрепата и доверието към себе си. "Има читалище в Говедаре не защото искаме да правим добро впечатление, а защото тези деца, които преди малко пяха, тези пораснали момичета, които танцуваха заслужават напълно това. Затова има читалище в Говедаре, защото селото има дух!", каза още кметът Тодор Попов. 
с.ГоведареТази страница е видяна: 1513

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 17 септември 2015 - 15:48:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Изцяло реновираното и обновено читалище в Лесичово днес беше открито
Второ издание на симпозиума „Код: Криле“ открива изложбата си на открито на 3 октомври в Лесичово
Читалище „Зора“ в Радилово беше ремонтирано по „Красива България“
Гинче Караминова: През мандата на ГЕРБ са отпуснати средства за ново читалище в пазарджишкото село Юнаците
Краеведска книга за село Огняново на Андрей Андреев беше представена официално в местното читалище
С открито занятие с ученици „Природната аптека – зеленото злато на България” беше отбелязан Международният ден на биологичното разнообразие
Община Пазарджик тръгва на ново разтрогване на договори с купувачи на имоти
Община Пещера постави ново начало за награждаване на изявените спортисти през годината
Община Пещера кандидатства с нов проект за ново оборудване и обзавеждане на кухнята на Домашния социален персонаж
Община Пещера осигурява ново оборудване и обзавеждане за кухненския блок на Домашния социален патронажТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5957 сек., 0.5123 от тях за заявки.