aksakov210423b.jpg

Изкючително вълнуващо предложение за абитуриентския бал получи от своите ученици класната на 12 „А“ клас от Гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик - Ася Мусиевска - учител по География и икономика. Момичетата и момчета от нейния клас избраха точно Международния ден на Земята – 22 април, за да я поканят да бъде с тях и на абитуриентския им бал.
Изработеният предварително клип с поканата до нея и с участието на целия ѝ клас, се завъртя на двата LED екрана в Пазарджик – на ДКТ „Константин Величков“ и пред сградата на Общината. В унисон с професията ѝ и предмета, който преподава, те отправиха предизвикателството към класната си да направи своето географско откритие – да разгадае „Шифъра на 12 А“.

„Уважаема госпожо, в качеството ви на душеприказчик, на заместващ родител, на психолог, на приятел, на „дресьор“ и прочие, Ви информираме, че е необходимо да разкодирате шифъра на 12 „А“. Следвайте Линията на Розата, отбелязана на картата, която сте получили от вестоносеца ни“, предизвикаха я в писмото си до нея зрелостниците на Гимназия „Аксаков“.


На картата с рози и линия те бяха начертали пътя, който класната им трябва да измине, прекосявайки цялото училище, за да открие и да спечели „материализирани обезбодлени през последните 5 години символи на ароматно растение.“ Пътуването им бе белязано от 23 рози, а класната бе „изпитана“ с парола, според която назоваваше номера в класа на всеки „пазител“ на шифъра на 12 „А“ в „Линията на Розата на випуск 2021“.


В края на пътешествието аксаковци повториха своята покана към г-жа Мусиевска с видео и с голям транспарант с тяхна снимка, под водопад от цветни балони и конфети, а класната им каза „ДА!“


На изпроводяк зрелостниците и класната им засадиха цяла алея с цветя и храсти, като обещаха да се връщат тук и да се грижат за посаденото от тях.


aksakov210423.jpg


Loading...