RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
EVN не съобщава за проблеми с електрозахранването в областта, без ток са други 89 селища

Силен вятър, паднали дървета и обилният снеговалеж, продължил през цялото изминало денонощие, доведе до проблеми с електрозахранването основно в Родопите, в областите Кърджали и Смолян, съобщават от Пресцентъра на EVN България. 
 Към момента с нарушено електрозахранване са основно Чепеларе и районът около Девин, като захранването на самия град Девин беше възстановено от аварийните екипи на дружеството. Към момента курортен комплекс Пампорово е без проблеми с електрозахранването. Поради нарушено електрозахранване по линия 110 KV (киловолта) от подстанция ‘’Ардино’’, има затруднения с доставките на електроенергия и в селата около Ардино . По резервна схема беше осигурено електроснабдяване за град Ардино. Продължава работата и за отделни селища в района на Златоград. Проблеми с захранването вече са отсранени в района на Крумовград, Свиленград и др.
В област Пловдив с нарушено захранване от около 06:00 часа тази сутрин са някои селища в планинските части като Храбрино, Дедево, Плочник, Бойково, Извор, Гълъбово, района на хижа Здравец. Групи на дружеството работят за възстановяване на захранването в този регион. Ситуацията в другите части на Югоизточна България е в рамките на нормалната като евентуални локални аварии се отстраняват своевременно. 
Към 12:00 часа общо 89 селища са с проблеми със захранването като общо 73 електромонтьори и 37 аварийни групи работят за възстановяването му. Основните причини за ситуацията са обилният продължителен снеговалеж съпроводен от силен вятър, както и множество паднали дървета по електропроводите и трудната проходимост за аварийните екипи.
Лошото и постоянно променящо се време блокира за денонощие четирима монтьори на EVN България в техните автомобили в района на село Мугла. Достатъчното количество гориво в автомобилите позволи на блокираните монтьори да изчакат изпратената им помощ, която достигна до тях тази сутрин. 
За по-добрата координация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси в EVN България функционира кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.
Дружеството ще информира своеврeменно за промяната в ситуацията с електрозахранването.
Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:
0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info©evn.bgТази страница е видяна: 1190

 Публикувано от: pamedia на събота 07 януари 2012 - 13:19:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Продължават възстановителните дейности по електрозахранването в Родопите. В област Пазарджик няма селища без ток
В села от общините Пазарджик, Стрелча и Велинград има проблеми с електрозахранването
Затворени за движение са пътища в Родопите, с проблеми в електрозахранването е Велинград
Няма проблеми с плувните басейни в областта, показват проверки на РЗИ
Разминавания в ДНК-експертизите, съмнения в показанията на Иширковеца и други доказателствени проблеми мотивираха ВКС да върне делото Л.Колев на Апелативния съд
Панагюрка и 7 други пияни шофьори преспаха в арестите на полицейските управления на областта
8 селища в Пазарджишко са без ток
МВР съобщава за рутинно изпускане на 5 язовира
РЗИ Пазарджик съобщава за новите 22 случая на COVID-19
РЗИ Пазарджик съобщава за новите случаи на COVID-19Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5733 сек., 0.4870 от тях за заявки.