RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Българска праскова гигант показват на изложбата „Агра“ в панаира
      Нов сорт праскова с изключително едри плодове, достигащи тегло от 250-260 грама, ще покаже Институтът по овощарство на Международната селскостопанска  изложба „Агра“. Тя ще се проведе от 6 до 10 март 2012 г. в Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието и храните.


      Сортът  „Ласкава“ е една от световните новости, които ще бъдат представени  на изложението. Той е подходящ за биологично производство, тъй като е устойчив на болести и пръсканията с химически препарати се свеждат до минимум.   Поради това производството е много по-евтино, с високи резултати като качество и количество на добива, твърдят от института, създал 45 български сорта праскови. Със свои щандове на „Агра 2012“ ще участват всички научни звена от системата на Селскостопанската академия, която е съорганизатор на изложението.

      Биоземеделието  е основен акцент  през последните години, а сега за първи път се организира и специализирана изложба „БиоАгра“ за биологично растениевъдство и животновъдство. С тези сектори е свързана и голяма част от новостите, които ще видят посетителите. Фермерите ще могат да изберат подходящи разсади, овошки, торове и оборудване за екологично чисто производство, за което фонд „Земеделие“ отпуска помощи в размер от 120 до  до 613 евро на хектар в зависимост от вида на отглежданите култури.

      Европейска  новост сред експонатите ще бъде посадъчен  материал за растението Годжи Бери, отглеждано в Китай. Неговите плодове  често са наричани „червени диаманти“, защото са богати на различни полезни съставки. Те са   известни като най-силната добавка против стареене в света, помагат за лекуването на множество болести, намират широко приложение във фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.  Разсад за Годжи Бери предлага българската фирма „Био Трии“, която притежава авторска патентно защитена технология за ин витро размножаване на растението.

      Кошер за бомбуси е световната новост,  разработена от белгийската компания „Биобест“ и представена на „Агра“ от „Виссер-опора“. Бомбусите, известни още като земни пчели,  се използват за опрашване на земеделски култури на открито и в оранжерии. За разлика от медоносните пчели, бомбусите са активни при много ниски температури, във ветровито и облачно време, в покрити конструкции. Те напълно замества ръчното опрашване и употребата на хормони, затова се подходящи за биологично производство.  Кошерите са снабдени със специална система за захранване, не изискват поддръжка и допълнителни грижи.

      Улеснение за биофермите е и органичният  тор, произведен по оригинална технология на българската фирма „Агроспейс“. Той е нов за българския пазар. В него са използвани екологично  чисти органични съставки. Предлага се в две форми – течна и  на гранули, в които има и натурални растителни масла.

      На  конференцията „Маркетинг в биоземеделието“  водещи чуждестранни и български  експерти ще разяснят как биофермите да оптимизират своята дейност, а  техните продукти да стигат по-лесно  до пазара. Тя е планирана за  7 март,  организатори са екологичната асоциация „Авалон“, Международен панаир Пловдив и Аграрният университет, а за провеждането й съдейства и посолството на Холандия в София.

      Семинар „Европейските пари за българското  село. Програмата за развитие на селските райони и предизвикателствата през 2012 и следващите години” е включен в деловата програма на „Агра“ на 8 март. Инициатори на проявата са  Пловдивската земеделска камара и Международен панаир Пловдив.
 


Тази страница е видяна: 946

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 23 февруари 2012 - 11:47:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Технологии за здравето на почвата показват на „Агра 2017“
Фън шуй компас и пръстен на настроението показват на „Цветна есен 2012“ в панаира
Отменя се официалното откриване на изложбата "Спортът в Пазарджик", изложбата ще се състои
Ивана е най-атрактивното магаре, Гигант взе приза за най-красив кон, Би Уич беше най-бърз
Днес закриват „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“
„Агра 2015“ показва минимандра и тревомат в помощ на фермерите
Кралска кобра и най-голямата боа идват на „Зоо ревю“ в панаира
Звезда на стънта идва с нова програма на „Феър мото шоу“ в Панаира
Цветно и зооизложение, дни на модата и автомобилизма през седмицата на панаира в Пловдив
Българска социалдемокрация и БНС-НД регистрираха листите си в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4947 сек., 0.4116 от тях за заявки.