pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Едно момиче и пет момчета отиват на регионалното състезание „Най-добър млад строител“
pamedia , петък 02 март 2012 - 12:18:38 // коментари: 0


stroitel_sas.jpgПървият етап от  Националното  състезание „Най-добър млад строител“ премина на училищно ниво. В Пазарджик той се проведе с подкрепата на Камарата на строителите в България – Областно представителство-Пазарджик. В него се включиха 18 ученика от Х, ХI и XII клас от Професионалната гимназия по строителство и архитектура. Те се състезаваха в  четири състезателни дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки”, „Зидарии” и „Сухо строителство”.


Постиженията на учениците оценяваха комисии, в които участваха представители  на няколко пазарджишки фирми: ”Янев 55” ЕООД, Артстрой Инвест” ООД, „Ромеда Билд” ЕООД и „Радани” ООД.

      В състезателна дисциплина „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”  участваха шест ученика. Състезателите нанасяха силиконова мазилка с влачена и драскана структура и ефектни бояджийски покрития. Победител в тази категория е Ива Мутова .

      Четири  участника се състезаваха в дисциплината „Облицовки и настилки”. Те извършваха облицовки с фаянсови плочи. На първо място е Спас Василев.

      Отборите  по „Зидарии” бяха два и изпълниха  зидарии с блокчета YTONG. Победител  е отборът на Ангел Пенев и Георги Иванов.

      В състезателната дисциплина „Сухо строителство”  участваха два отбора и победител  е отборът на Иван Дашов и Димитър  Млеканов.

      Класираните ученици на първо място по всяка  състезателна дисциплина ще участват в регионалния кръг на състезанието през месец март, на който домакин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия  ”Васил Левски” – гр. Благоевград. Ръководител на отбора на ПГСА-Пазарджик е Кънчо Василев.

      Материалите и наградите за състезанието са осигурени от КСБ-ОП-Пазарджик и фирмите: “ЕКО-ХИДРО-90”ООД, “ЯНЕВ 55” ЕООД, “СТРОЙМОНТАЖ” ЕООД, “РЕАЛ М” ЕООД, “МЕТАЛИКА” ООД.

      Инж. Евтим Янев изказа благодарност към фирмите, които се отзоваха на поканата и  помогнаха с материали и средства за по-добрата организация на състезанието.

      Основна цел на състезанието е реализиране  на активно публично–частно партньорство и обвързване на училищните дейности с бизнес средите за издигане престижа на строителната професия чрез популяризиране на добри практики, прилагане на нови технологии и строителни материали, обогатяване на материално-техническата база на професионалните гимназии, посочи Евтим Янев. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2005Време за изпълнение: 0.4476 сек., 0.3719 от тях за заявки.