RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съдът отмени заповедта на РДНСК за спиране строежа на кафенето върху паркинга на "Ив.Шишман"

Преместваемото съоръжение С решение от днес Административен съд Пазарджик отмени заповедта на Регионалната дирекция за строителен контрол, с която се спира строежа на  „Преместваемо съоръжение (павилион-кафе) " върху купения от “Тарамекс” ЕООД имот на ул. "Цар Иван Шишман".

Според магистратите заповедта е процесуално незаконосъообразна, тъй като има несъответствие на съдържанието на констативния акт и на самата заповед, от една страна, и установеното фактическо състояние, от друга.

Освен това съдът отбелязва, че съгласно ЗУТ строеж е всяко съоръжение, което променя трайно субстанцията и начина на ползване на земята или сградата, независимо дали е предвидено по плана или не, докато за  преместваемите съоръжения  се дава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския съвет, а за общински терени - и въз основа на схема, одобрена от главния архитект на общината. Така че заповедта на контролния орган за спиране на строежа няма как да бъде изпълнена.

Освен че отменя заповедта, съдът осъжда РОНСК –Пазарджик при РДНСК - Южен централен район да заплати на “Тарамекс” ЕООД – Пазарджикнаправените и надлежно претендирани деловодни разноски в размер на 3 350 лв.

Днес в Административния съд започна и второ дело по жалба на „Тарамекс” срещу заповедта от януари на шефа на РДНСК-ЮЦР за принудителното премахване на заведението върху паркинга, чийто административен адрес е на ул. „Стоян Бакърджиев” в Пазарджик.

На днешното заседание на съда отново експертното мнение на вещото лице беше, че не става въпрос за строеж, а за преместваемо съоръжение – на терена нямало никакви изкопни работи, а само несъответствия между приложен към проекта чертеж и реализацията му. Съдът не разпита днес вещото лице, а само прие писменото му заключение. Съдът трябва да се произнесе по жалбата на "Тарамекс" в едномесечен срок от днес.
Тази страница е видяна: 1930

 Публикувано от: pamedia на понеделник 12 март 2012 - 17:58:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
И заповедта за премахване на преместваемото кафене върху паркинга на “Цар Иван Шишман” бе отменена, като нищожна
ЦИК отмени решението на ОИК по сигнала на Благо Солов за спиране клипа на Тодор Попов
Новата сграда на Административния съд ще е върху паркинга при бившата автогара
Арх. Танков: Върху паркинга няма строеж, това е преместваемо съоръжение
Гербаджии сезират органите за строителството върху паркинга на „Цар Иван Шишман“
Съдът отмени Наредбата за паяка
Кметът предлага ОбС да отмени концесията на паркинга зад МБАЛ "Здраве"
Съдът отмени решението на ОИК за дерегистрация на Боби Даскалов
Съдът отмени още една заповед на кмета за общински търг
Съдът отмени глоба за превишена скорост, засечена с мобилна камера в с. ЗвъничевоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5511 сек., 0.4718 от тях за заявки.