RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици поеха управлението и в Областната администрация
 
д-р Дончо Баксанов и Никол ПанчеваВ рамките на инициативата "Мениджър за един ден" възпитаници на училища от региона заеха ръковдните постове и в държавната администрация. "Вярвам, че всеки от вас ще преследва упорито целите си ще ги постига. Вашите мнения и препоръки са изключително важни за нас, защото вие сте бъдещите управници на България". Това каза областният управител на Пазарджик  д-р Дончо Баксанов, посрещайки в кабинета си деветимата ученици, които днес заеха всички ръководни позиции в областната администрация. Областният управител благодари на младежите, за избора им да прекарат един реален работен ден в Областна администрация и посочи, че една от основните цели на администрациите през 2012г. е свързана с Националната програма за младежта и участието на младите хора в местните общности.


obl1903121.jpgВ ролята си на областен управител за един ден, дванадесетокласничката от ЕГ „Бертолт Брехт” Пазарджик Никол Панчева сложи резолюцията си върху два документа - писмо от  УС на Съюза на пчеларите в България за предприемане на мерки от кметовете на общини за опазване на пчелните семейства и ежедневната информация от Областна дирекция на МВР Пазарджик. Предложението на Никол е участието на младежите в управлението на общините и региона да бъде управлявано от Консултативен съвет за младежка политика, в който да членуват ученици, студенти, неправителствени организации и граждански комитети. Групата ученици от СОУ „Г. Бенковски” Пазарджик предложи в областния град да бъде създаден център, в който предприемачите да се срещат и обучават младите хора в мениджмънт, учениците от СОУ „Св. Климент Охридски” гр. Пещера, акцентираха върху популяризирането на туризма в общината  и създаването на постоянно действащо зелено училище. Позициите на зам. областни управители заеха Радостина Медарова от СОУ „Св. Климент Охридски” гр. Пещера и Илиян Попов от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване в гр. Батак. Предложението на Радостина е доброволни отряди от младежи, завършили средното си образование, да се включат активно в образователната и здравна интеграция на ромите. Дванадесетокласникът от гр. Батак смята, че макар и малко на брой, младежите в общината могат да се активират да спортуват и да получават актуална информация чрез интернет за бъдещото развитие на общината.

Ръководните позиции на Директори в обща и специализирана администрация и на началници на отдели бяха заети от Кати Арнаудова СОУ"Георги Бенковски" Пазарджик, Мария Делова СОУ"Георги Бенковски" Пазарджик, Нурай Мутишева СОУ "Свети Климент Охридски" гр. Пещера, Слави Чобанов СОУ "Свети Климент Охридски, гр. Пещера, Тодор Грудев СОУ "Свети Климент Охридски, гр. Пещера, Тони Неделчев СОУ"Георги Бенковски" гр. Пазарджик.
Придружавани от зам. областните управители Ваня Минкова и Дафинка Семерджиева, учениците посетиха РИО  и ОД на МВР Пазарджик и поставиха въпроси и предложения за дейността на двете институции на съответните ръководители Йордан Чалъков и комисар Стоян Стоянов.

Областният управител д-р Дончо Баксанов връчи на всички ученици Сертификат за участие и договор за обучение в рамките на националната инициатива „Мениджър за един ден 2012”.


Тази страница е видяна: 1961

 Публикувано от: pamedia на понеделник 19 март 2012 - 16:23:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
13 панагюрски ученици поеха ръководството на „Асарел-Медет“АД за ден
Служители на Областната администрация дариха кръв 
Трима студенти на стаж в Областната администрация
Областната администрация е осигурила работа на 168 безработни лица
Областната администрация пуска горещ телефон за корупция
Служители на Областната администрация ще повишават квалификацията си по проект
Проект цели да повиши капацитета на служителите в областната администрация
Живи елхички се продават с благотворителна кауза. Областната администрация се включи в кампанията
Областната администрация кани младежки организации да участват с проекти по безопасност на движението
Областната администрация ще събира информация за незаконни строежи и незаконно включване към енерго и ВиКТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5594 сек., 0.4771 от тях за заявки.