pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Съдът иска гаранции от Гърция за предаване на беловката, обвинена за убийство в Атина
pamedia , понеделник 26 март 2012 - 18:52:59 // коментари: 0


Окръжен съд Пазарджик не прие решение за предаване на гръцките власти на обвинената В.С за съучастие с грък в убийството на мъж в Атина.
В петък съдът постанови задържането й под стража с мотива, че  е налице реална опасност да се укрие от страх от евентуална наказателна репресия в РГърция и сериозният размер на наказанието лишаване от свобода.
За да предаде, обаче обвинената, Пазарджишкият окръжен съд   изиска допълнителна информация от Република Гърция въз основа на какъв акт е издадена европейската заповед за задържане - Заповед за задържане или съдебно решение, или друг влязъл в сила съдебен акт и гаранции, че предаването на В.С. на гръцките власти се извършва при предварително изискана от издаващата държава гаранция, че след като лицето бъде изслушано на нейна територия, ще бъде върнато в РБългария за изтърпяване на наложеното му наказание „Лишаване от свобода“, както и че в гръцкото законодателство се предвижда някоя от следните възможности: Преразглеждане на наложеното наказание или мярка по искане на лицето; Преразглеждане на наложеното наказание или мярка служебно, не по-късно от 20 години; Помилване. 
Делото е отложено за 20 април от 15.00 часа.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 788Време за изпълнение: 0.3721 сек., 0.2965 от тях за заявки.