RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Читалищните секретари ще се обучават на семинар по темата за социално значимите заболявания

Под мотото «ДА СТАНЕМ ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕ в местните си общности, защото можем и защото ни е грижа!” на 6 април от 11.00 ч. в НЧ „Хр. Ботев-1897г.” - Пазарджик ще се проведе обучителен семинар на тема: „Здравословно хранене за превенция и профилактика на социално значими заболявания – научете, за да предадете” за читалищните секретари от областта.
Организиратор на събитието е РЕКИЦ „Читалища” – Пазарджик, а обучители ще бъдат РЗИ – Пазарджик, отдел „Профилактика на болести и промоция на здраве”. Предвидена е лекция за здравословното хранене, имащо отношение към предотвратяване на социално значими заболявания, като диабет, хипертония, сърдечни и др. заболявания. Здравните специалисти ще изведат основните препоръки за превенция и профилактика в тази посока.
Инициативата е по повод Световения ден на здравето 7 април. Семинарът цели информираност на читалищните секретари по така важния проблем - социално значими заболявания, за да може в чиалищата да бъде предоставяна информация за това. Привличане на общественото внимание към грижата за собственото здраве с разпространение на здравно-образователни материали и знания и провеждането на информационни кампании е онова, което читалищните граждански организации ще правят в посока превенция и профилактика на социално значимите заболявания, пояснява Радка Енчева-Кочева, експерт в РЕКИЦ „Читалища” – Пазарджик.
Тази страница е видяна: 1151

 Публикувано от: pamedia на понеделник 02 април 2012 - 15:30:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В 10.30 ч. е началото на заключителния семинар за читалищните секретари от Област Пазарджик
Инспектори от РЗИ Пазарджик бяха обучители в семинар за читалищни секретари по темата за COVID-19
Продължава обучението на читалищните секретари
Предстои обучение по екипност на читалищните секретари
В обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агрсията“ ще участват читалищните секретари и библиотекари от областта
Втори здравен семинар за читалищните дейци
“Европейски възможности в сектор “Земеделие” и изграждане на екипна съвместимост” - темата на обучителния семинар на МГЕРБ
Читалищните дейци продължават здравно-информационната си кампания със семинар на тема "Юношество и здраве"
Социално предприятие „Човеколюбие” на семинар в София
Започва ремонт на една от най-значимите за Пазарджик сградиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5897 сек., 0.5079 от тях за заявки.