pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Градската градина червенокръстци ще боядисват утре яйца, най-много са дарили от „Илма - ИЛ”
pamedia , сряда 11 април 2012 - 13:05:31 // коментари: 0


Градската градина в ПазарджикДоброволците от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик, по повод големия християнски празник – Великден, ще боядисват утре от 11:00 часа яйца в Градската градина, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, както и минаващи граждани и гости на града, съобщи инж. Красимир Георгиев -гл.специалист към Областния съвет на БЧК. 
Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в селата Черногорово, Мало Конаре, Бошуля,Гелеменово, Ивайло, Синитево. По-голямата част от дарените яйца от с. Мокрище са събрани от лазарките, а от с. Карабунар - от местното училище. Най-голямо е дарението на фирма „Илма - ИЛ” ООД, предоставила 480 броя яйца, боя за яйца, стикери за яйца и великденска украса.
Общият брой на събраните яйца е 1392.                                Всяка от Фирмите  „2М – Нонов и синове”  и „МИО” са дарили по 50  козунака за празника. Петнайсет килограма сладкарски изделия е предоставила  фирма „Данели”. Утре младежите доброволци от БМЧК Пазарджик също ще носят сладки и козунаци, които  ще дарят на нуждаещите се.
Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дома за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик, Дома за стари хора в с. Главиница, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни, обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” , децата от Центъра за настаняване от семеен тип, сираци и нуждаещи се пазарджиклии.             Също утре, от 13:00 часа малуганите от ЦДГ „Пролет” ще изнесат кратка програма пред възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1390Време за изпълнение: 0.5281 сек., 0.4539 от тях за заявки.