pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Панагюрище е домакин на VIII-то издание на национален фестивал за патриотична песен „Родолюбие“
pamedia , сряда 18 април 2012 - 13:06:29 // коментари: 0

 
За осма поредна година в град Панагюрище ще се проведе Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие”. Фестивалът е в два поредни дни – на 21 и 22 април 2012 година. Събитието е под патронажа на кмета на Община Панагюрище  Никола Белишки.

Тази година фестивалът е посветен на 175-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Вадил Левски и на 160-та годишнина от рождението на председателя на първото привременно правителство в Панагюрище Павел Бобеков. Официалното откриване ще се състои на 21 април от 12:00 часа в Театър Дом-паметник – Панагюрище, съобщиха от местната администрация.

Във фестивала ще се изявят над 250 участници със 109 индивидуални и групови изпълнения.
Журито, което ще оценява участниците, е с председател композиторът Светослав Лобушки и членове – доц. Светла Станилова – декан на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и Илия Ангелов – певец и композитор. През двата дни на фестивала ще журира и детско жури в състав: Таня Машева, Христина Заекова и Станислава Захариева.

Награждаването и връчването на специалните награди ще бъде на 22 април от 15:00 часа.
Голямата награда на фестивала “Живият пламък” тази година е с нова визия. Представлява пламък, изработен от червен кристал. По традиция наградата ще бъде връчена на най-добре представилия се изпълнител или група, който ще стане и лице на фестивалното издание.

Специална награда ще бъде връчена и от кмета на Община Панагюрище.

Традиционно и тази година са осигурени награди от различни организации, сред които са “Асарел-Медет” АД, “Оптикс” АД, “Бунай” АД, Сдружение на възрожденските градове, Ротари клуб Панагюрище.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1121Време за изпълнение: 0.5456 сек., 0.4708 от тях за заявки.