pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В четири от 31 села нямат незаконни сметища и нарушения по сметосъбирането
pamedia , сряда 02 май 2012 - 17:51:36 // коментари: 0


Приключиха проверките в населените места на екопатрулите към бюджетно мероприятие  ,,Пракинги и охрана”. Със съдействието на кметовете на селата извършените проверки бяха насочени към установяване на нарушения по наредбите на Община Пазарджик  за  наличието на органични, битови отпадъци и от животински произход, за нерагламентирани сметища  и състоянието на сметопочистването.

При първоначалните огледи са съставените  80 бр. предупредителни протоколи  и 1 бр. акт за извършено административно нарушение. При последвалите повторни проверки са съставени 25 бр. протоколи и 2 бр. актове. Съставени са общо 105 бр. протоколи и 3 бр. актове.
Наблюдава се тенденция на намаляване на общия брой на съставените актове и предупредителните протоколи, посочи кметът на общината Тодор Попов. Основните причини са повишеното участие на жителите на населени места при почистването и намаляване броя на животните, отглеждани в частните стопанства.

Установено е забавяне при сметосъбирането в с. Добровница, което е отстранено на следващия ден. Най-много протоколи са написани в с. Главиница, с. Ивайло, с. Сарая, с. Звъничево, с. Мало Конаре – по 7 бр. Няма съставени протоколи  в с. Хаджиево, с. Говедаре, с. Ляхово и с. Сбор.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 892Време за изпълнение: 0.3744 сек., 0.3247 от тях за заявки.