RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Проектът на арх. Мурджев за градския пазар е готов

Градския пазар в Пазарджик - проектАрх. Петър Мурджев е готов с идейния проект за ревитализация на Градския пазар в Пазарджик. Разработването на проекта беше възложено от община Пазарджик, след спечелване на конкурс за облика за развитие на тази зона.

Характерно за нея е затруднено комуникационно обслужване и недостиг на места за паркиране. При експлоатацията й е допуснато продажба на открито на цветя, селскостопанска продукция и на промишлени стоки, което създава пренасищане и хаос при функционирането му. Улицата от източната страна е изцяло блокирана от места за продажба на промишлени стоки и е нарушена връзката с прилежащия парк.
Новият проект предвижда обособяването на 216 бр. маси за продажба на плодове, зеленчуци и цветя, като се запазва сегашното им разположение и  покривната метална конструкция.  Пространството за пазара е рамкирано от нови магазини за промишлени и хранителни стоки с височина 4 м. В централната зона на пазара са осигурени функционални връзки с пешеходната зона и парка, като там са разположени и стълбища и асансьори за санитарни възли и евентуален подземен паркинг. По дължина на имота се оформят три алеи за клиентите между масите за продажба и околната застройка.
В северната част на имота е предвиден самостоятелен метален навес, под който радиално са разположени щандове за открита продажба на цветя – всеки със своеобразно „дворче” пред него. Магазините на това ниво са ориентирани двустранно – към вътрешността на пазара и навън към улиците. В тях са разположени търговски зали, стълбища и подемници за подземното ниво. За сметка на съществуващите асфалтови алеи е предвидена нова пешеходна настилка на едно ниво на целия пазар.
Заложена е също и възможност за обособяване на подземен паркинг.
Магазините на пазара ще се експлоатират самостоятелно от бъдещите им собственици, но съществуват функционални обвързаности, които предполагат единно управление под формата на договореност между Общината и евентуалните бъдещи собственици, за да се запази общото звучене на така новообразувания търговски комплекс.
Кметът Тодор Попов съобщи, че администрацията очаква предложения от страна на граждани и заитересовани лица по идейния проект на Градския пазар. 

pazara2.jpg


Тази страница е видяна: 2794

 Публикувано от: pamedia на сряда 02 май 2012 - 18:57:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Проектът за автогарата ще е готов до средата на годината
Подменени са 250 кв. м. сенници на Градския пазар в Пазарджик
До началото на ноември ще е готов проектът за разширяване на пречиствателната станция
Изгоряла е стоката в сектора с електроуреди на Градския пазар в Пазарджик
На Градския пазар в Пазарджик, от утре ще се предлагат само хранителни стоки
От 2 маси на Градския пазар в Пазарджик са иззети ментета на извесстни марки
До средата на 2013 г ще е готов проектът за интегриран план на градско развитие на Пазарджик
На Градския пазар 18-годишна измъкнала портмонето на възрастна жена с 10 лева в него
Готов е проектът на наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове
Трендафил Величков и кандидатите за общински съветници от ПП АБВ изслушаха проблемите на гражданите в централна градска част и на градския пазарТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5547 сек., 0.4729 от тях за заявки.