pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Адвокатите на Лазар Колев искат връщане на делото на първа инстанция
pamedia , четвъртък 15 септември 2011 - 10:50:38 // коментари: 0


Днес започва делото в Пловдивския апелативен съд по жалбата на Лазар Колев срещу доживотната му присъда без право на помилване, която определи Окръжният съд в Пазарджик.
Пред радио "Фокус" - Пазарджик адвокат Марин Марковски е казал, че искат  ДНК-експертиза за идентичност на ноктите, тъй като такава липсвала. "Те са приложени като веществени доказателства, но това са изрезки, които могат да бъда и от съвсем други лица. Искаме разпит на свидетели, които са свързани с огледа на местопрестъплението, с факти и обстоятелства, които са решителни за изхода на делото. Искаме една тройна експертиза за поднокътното пространство, която не беше взета под внимание от първата инстанция по делото", е казл още Марковски.
 "Ще поискаме също връщане на делото на първа инстанция за разглеждане от друг съдебен състав, заради пристрастност на председателката на състава. Оказа се, че съпругът й е бил адвокат на Лазар Колев по предишно дело и е във влошени отношения с него. Освен това, смятам, че е нарушен и принципът на случайност при определянето на съдебния състав, тъй като на такъв принцип беше определен само съдията-докладчик, но не и останалите съдии и заседателите, включени в съдебния състав", уточява Марковски.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1088Време за изпълнение: 0.3904 сек., 0.3162 от тях за заявки.