pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Представители на 80 български и чужди фирми посетиха второто издание на Дните на отворените врати в РАИС
pamedia , четвъртък 07 юни 2012 - 18:34:36 // коментари: 0


Нишан БъздигянВторото издание на Дни на отворените врати в РАИС отново предизвика голям интерес сред фирмите от машиностроенето. Представители на 80 фирми от страната и чужбина пристигнаха в Пазарджик, за да се запознаят с новостите в сектора. Тазгодишното издание на OPEN HOUSE в РАИС постави акцент на иновациите.

"Този втори OPEN HOUSE е реализация на един наш ангажимент да превърнем в традиция срещите с водещи фирми от машиностроенето, чиято продукция е на световно ниво. Тук е мястото да ви уверя, че гледаме на кризата като на предизвикателство, в условията на което да продължим да се доказваме като лидери в бранша", заяви при откриването на форума управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян. 
В демонстрационния център на РАИСПоканените фирми да направят презентации представиха най-новото от своята продукция, което е базирано на иновациите, на разработката и внедряването на най-добрите постижения на науката и техниката.

В голямата зала на град хотел "Хебър" беше показан видеофилм за РАИС, а специалисти от компанията направиха презентации на новата 5-осна машина на РАИС, на вертикален обработващ център GM350 и двушпинделен струг T252 2S. В първата част на форума бяха представени също машини на Citizen и Miyano, продукцията на Nikkеn и инструменталната екипировка на "ВСК Кентавър",  след което гостите бяха отведени в демонстрационния център на РАИС и чрез видеостена в реално време беше показана работата на машините на РАИС.  Едновременно с демонстрацията на функционалността и прецизността на металорежещите машини, произведени в РАИС, специалисти от ISKAR показаха най-новото поколение инструменти, а японският гигант FANUC показа как техният робот би улеснил производствения процес, автоматизирайки изцяло всички операции от зареждането на материала до изваждане на готовия детайл.

Сред гостите на OPEN HOUSE в РАИС бяха представители на фирми от Русия, Австрия, Македония, Израел, Тайван и Япония.

В края на днешния ден от Дните на отворените врати РАИС акцентира и на най-новото в дейността си - мотокарите. Фирма РАИС съвместно с фирма ТАЙЛИФТ, Тайван, вече предлага на българския пазар висококачествени и надеждни кари високоповдигачи. Гамата дизелови мотокари е от 1.5 тона до 16 тона  и електрокари - от 1.5 тона до 3.0 тона.

Вторият ден от Дните на отворените врати – утре, 8 юни 2012 год., ще продължи с въпроси, дискусии и конкретни разговори с потенциални партньори и клиенти. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 983Време за изпълнение: 0.5367 сек., 0.4612 от тях за заявки.