RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Младежи ще правят избори в интернет

Намаляване на броя на депутатите в парламента, въвеждане на процедура по отзоваването им, намаляване на корупцията и броя на висшите училища в страната: Това са само част от предложенията на български младежи, които работят по проект "Моите права като гражданин на Европа! Аз съм на ход" на сдружение "Отворена младеж", подкрепен от програма "Младежта в действие" на Европейската комисия.

Проектът ще бъде активен до 01 септември 2012 година като вече привлече над 2500 човека във Фейсбук, а над  200 младежи са се регистрирали за участие. Младите хора демонстрират заинтересованост относно темата, изказват своите мнения и предлагат решения по различни въпроси, касаещи българската действителност, което е обнадеждаващ факт, че все пак бъдещето на страната ни ще попадне в по-добри ръце, споделят организаторите.
Проект "Моите права като гражданин на Европа! Аз съм на ход" представлява виртуална симулация на изборен процес, по време на която всеки на възраст от 18 до 30 години, който желае, може да научи повече за технологията на изборите и да обогати знанията си за правата си като европейски гражданин.
В рамките на проекта ще бъдат обучени между 36 и 90 младежи като посланици на демократичното гражданство по схемата на програмата "Демократично гражданство" на Съвета на Европа на Европейския съюз и ще се даде възможност на всеки български младеж да участва в съставянето на младежка декларация, отразяваща интересите на младите хора в България, която ще бъде разпространена на национално ниво в края на проекта.
Подробности за проекта ще намерите на интернет страницата му http://idecide.open-youth.org, както и на фейсбук страницата на сдружение „Отворена младеж“ http://www.facebook.com/openyouthbg. 


Тази страница е видяна: 911

 Публикувано от: pamedia на вторник 10 юли 2012 - 11:32:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Младежи правят радиовариант на постановка за трафика на хора
Младежи ГЕРБ започнаха подготовката за предстоящите догодина избори
Младежи правят голям концерт и ще садят дървета за Световните дни на младежката активност
Взето от интернет
БСП се активизира в интернет и социалните мрежи
И по интернет проверяваме къде ще гласуваме
КЗП предупреждава за некоректен търговец в Интернет
BILLA пуска безплатен интернет в магазините си
Автоматични филтри ще ни налагат цензура в интернет
Близо 61% от домакинствата имат интернет вкъщиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4288 сек., 0.3477 от тях за заявки.