RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметът на Стрелча обсъди с предшествениците си идеи за развитието на общината

ИВан Евстатиев с кметовеКметът на Стрелча Иван Евстатиев покани бивши кметове на работна среща за бъдещето на общината. На идеята да се сподели опит и да се обсъди бъдещото развитие се отзоваха бившите управници Христо Найденов, Спас Спасов, ариана Няголова, Нешо Марков, д-р Динчо Евстатиев и Ильо Ильов.

Кметът Иван Евстатиев приветства предшествениците си и им благодари за съпричастността към всичко, случващо се в живота на общината.  Присъстващите бяха запознати с идеята да се учреди постоянен обществен съвет на кметовете, в който да се разискват актуални проблеми и в който да се раждат нови инициативи.
Повод за конкретната работна среща бе наближаващият празник на града, който ще се отбележи на 28.07. 2012 г. кметът на общината г-н Евстатиев постави за обсъждане пред гостите си въпроса за празника на града и символиката, свързана с него. Темата, която бе широко дискутирана с активното участие на всички бе за званието почетен гражданин и критериите за оценката му. Обединени около идеята за необходимостта изявени граждани да бъдат отличени с това звание, участниците в срещата обсъдиха съществуващия статут за почетен гражданин и носител на почетен знак на общината, както и личностите, достойни да го носят.
Взето бе решение за носител на званието „Почетен гражданин” да бъде предложен посмъртно Георги Найденов. За заслуги пред общината ще бъдат преложени за Почетни граждани и генерал- лейт. Стоян Топалов и генерал- полковник Петко Прокопиев. За носители на Почетен знак ще бъдат предложени Иван Кидосков и Иван Караиванов. Кметът Иван Евстатиев ще направи предложението на заседание на Общински съвет- гр. Стрелча, което ще се състои на 24- ти юли 2012г. Званията ще бъдат връчени на тържествена сесия на Общински съвет- гр. Стрелча, която ще бъде на Празника на града 28.07.2012г.
Кметът г-н Иван Евстатиев запозна присъстващите и с други идеи на ръководството – оформяне на Алея на славата на бележити стрелчани в музейния комплекс, възстановяване на църквата „Св. Неделя Огняна” и други актуални проблеми. Гостите подкрепиха кмета и изразиха мнения и идеи, като накрая благодариха за поканата и високо оцениха инициативата за регулярни срещи, на 3 месеца,  на бивши и настоящи управници.


Тази страница е видяна: 1204

 Публикувано от: pamedia на сряда 18 юли 2012 - 20:40:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: По време на изборите да не замърсяваме публичната среда, а да се конкурираме с идеи и визия за развитието на града
Кметът на Стрелча проведе първи приемен ден в четирите села на общината
Кметът на Стрелча отчете работата на администрацията пред жителите на селата в общината
Кметът на Стрелча ще отчете работата на администрацията на среща с жителите на всички населени места от Общината
Кметът на Стрелча договори с банка автомобил "Ауди" за общината
Благо Солов: Грижата за младите семейства е ключът към развитието на общината
Серьожа Лазаров е готов с реалистична програма за развитието на всяко селище от общината
На работна среща в Пещера министър Ангелкова обсъди с кмета Н. Зайчев туристическите перспективи и възможности на общината
За развитието на туризма Общината във Велинград е готова да си партнира и със собствениците на къщи за настаняване на гости
Кандидат-кметът на АБВ Трендафил Величков - с визия за развитието и разрастването на битпазараТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4873 сек., 0.4057 от тях за заявки.