pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Благо Солов: Нека построят ИКЕА и в Пазарджик
pamedia , сряда 21 септември 2011 - 17:29:25 // Коментарите са забранени


    Не се сбъднаха прогнозите за навалици при откриването на новия магазин на ИКЕА в София. Централни медии съобщиха, че след като е приключила официалната церемония, на паркинга пред магазина са чакали около 60 човека - далеч от предвижданията на шведския гигант за многохилядно стълпотворение. 
Ако преди седмици българският потребител не беше облъчван с пиар материали  за обещаващи ниски цени, на слабия интерес към откриването на ИКЕА нямаше да бъде обърнато такова 
внимание и този факт нямаше да е новина, а само обикновен бизнес фалстарт.
След като получи закачена на дръжката на вратата си торбичка с лъскавия каталог на ИКЕА, пазарджиклията бързо направи сравнение с предлаганото от българските фирми. Най-простата кухня, с бели врати и страни, каквато българинът отдавна беше забравил, че може да съществува, в колекцията на ИКЕА явно минава за модерна и цената и започва от 700 лева ( за 2,20 м.), без да се включват дръжките, за които клиенти се информираха, че се  доплащало отделно. В ЯВОР, например, по-голяма и и с далеч по-съвременен дизайн кухня, в различни дървесни цветове може да се намери за почти половин цена, като цената включва всичко, дори и безплатен транспорт.  Трикът с 25-те години гаранция в ИКЕА също се приема със доста резерви, защото  списъкът с изключенията ( случаите, за които гаранцията не важи) е изморяващо дълъг.
    На въпрос на ПА медия към ръководството на пазарджишката компания ЯВОР, която има  магазини и в София „ Как приемате присъствието на ИКЕА на българския пазар”, г-н Благо Солов отговори : 
    Добре дошли в България! 20 % от посетителите в ИКЕА в деня на откриването преминаваха после и през ЯВОР в кв. „Младост“. Явно бяха разочаровани от високите цени на мебелите и пазаруваха от нас. За дребни аксесоари може и да са добри, но заслужава ли си човек да бие път до София, за да си купи сервиз за хранене или чаши. По отношение на мебелите – има още на какво да се учат, както  за вкуса на българина, така и за доходите му. Само мога да отбележа, че вчерашният ден беше рекорден по продажби за магазините ни в София, особено за този, който е в непосредствена близост до ИКЕА. Ако ще продължават така – да построят ИКЕА и в Пазарджик. И ние, и потребителят  ще печели от това!


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 4156Време за изпълнение: 0.5571 сек., 0.4820 от тях за заявки.