pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Подкрепителната сутрешна закуска и пълнозърнестият хляб липсват в детските градини
pamedia , сряда 21 септември 2011 - 17:49:16 // коментари: 0


plod_hliab.jpgОще с влизането в сила на новата Наредба №6 за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години експерти от регионалната здравна инспекция започнаха проверки за предлаганата храна в детските градини. В периода 15-21 септември са проверени 9 детски заведения в област Пазарджик, съобщиха от РЗИ. Четири от проверените градини са в Пещера, една- в Пазарджик и четири в селата Радилово, Братаница, Лозен и Звъничево.
Първите резултати сочат, че масово на децата не се предлага пълнозърнест хляб – това е пропуск в по-голяма част от проверените градини. В една от градина е констатирано, че липсва сутрешна подкрепителна закуска с плодове, която децата трябва да имат около 10 часа. Допуска се и повече от два пъти седмично предлагане на пържени храни, а в менюто на децата липсва риба и рибни продукти, които трябва да се предлагат минимум веднъж в седмицата. Тези пропуски също са открити в по една детска градина, като заключението на експертите е, че пропуските и нарушенията са единични.
РЗИ Пазарджик  е предплриело необходимите действия за бързо популяризиране на наредбата, като е изпратило писма с новите изисквания за здравословно хранене до Инспектората по образование и до кметовете на всички 11 общини в област Пазарджик.   


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1385Време за изпълнение: 0.5051 сек., 0.4303 от тях за заявки.