pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
16 сигнала за пожари през изминалото денонощие, горели са две стопански постройки и сухи треви
pamedia , четвъртък 23 август 2012 - 10:56:29 // коментари: 0


На общо 16 сигнала за възникнали инциденти са реагирали огнеборци и спасители от Областното управление пожарна безопасност и защита на населението в Пазарджик през изминалото денонощие. Два от тях са за пожари в стопански постройки. Около 1 часа вчера бил получен сигнал за пожар в пазарджишкото село Цар Асен. 
На мястото се отзовали два противопожарни автомобила с дежурната смяна пожарникари от Пазарджик. Те започнали да гасят две селскостопански постройки, собственост на мъже от същото село. В резултат на пожара е унищожена покривната им конструкция, 4 тона фуражи, 2 тона въглища и дърва за огрев. Спасени са намиращите се наблизо две къщи.

Аналогична е и случката с Т.П.- на 60 г., от Пазарджик. В резултат на небрежност при боравене с открит огън пожар лумнал в навеса му. Докато пристигнали огнеборците, мъжът решил сам да извади няколкото кокошки, които отглеждал от огнения капан. В резултат на това получил обгаряния ІІ-степен в областта на ръката. Закаран е в МБАЛ-Пазарджик, където обгарянията са обработени. Спасени са две къщи в непосредствена близост до горящия навес.

Естествено, по-голямата част от сигналите в районните служби в региона продължават да са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. Пожарникари и спасители са реагирали на подобни случаи в землищата на Ракитово, Септември, селата Црънча, Ивайло, Варвара, Ковачево, Семчиново, Аканджиево и Пищигово. Отстранени са и две паднали дървета в Пазарджик и Велинград.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 851Време за изпълнение: 0.4388 сек., 0.3651 от тях за заявки.