pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
До два и половина през нощта пожарникари издирваха загубили се туристи, сред които и деца
pamedia , понеделник 27 август 2012 - 12:16:58 // коментари: 0


Пожарникари от Белово и Септември са оказали съдействие на група изгубени в планината туристи, сред които имало и две деца. 
В събота сутринта 14 туристи от Бургас решили да си направят поход. Те се качили на влака от Септември за Добринище и слезли на спирка „Долене” с намерение пеш по горска пътека да се придвижат до хижа „Милеви скали”. Непознатата местност обаче им изиграла лоша шега и няколко часа по-късно те разбрали, че са се изгубили в планината. Смрачило се и притеснените хора се обадили за помощ на телефона за спешни повиквания -112. При получаване на сигнала връзка с тях по мобилен телефон осъществили огнеборците от РСПБЗН-Белово и Противопожарния участък в Септември.
Екип от служители, познаващи добре района, потеглил от село Семчиново с високопроходим джип към предполагаемото място, където се намирала групата. Непрестанно по време на почти тричасовото търсене екипът подържал връзка с туристите. Пожарникарите бързали, тъй като разбрали, че сред тях има и две деца – на 10 и на 13 години. Около 02.30ч. през нощта групата била открита, раздадена е храна и вода на нуждаещите се. Екипътпридружил загубилите се до хижа „Милеви скали”, където са оставени да пренощуват.  
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1107Време за изпълнение: 0.5425 сек., 0.4657 от тях за заявки.