pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
За използване на деца в предизборна проява е сигнализирана ОИК-Панагюрище
pamedia , неделя 25 септември 2011 - 14:13:46 // коментари: 0


В ОИК - Панагюрище е подаден сигнал  за въвличане на деца в предизборната кампания. Сигналът е срещу кандидата за кмет на община Панагюрище Димитър Димитров. В жалбата от предизборния щаб на ГЕРБ се посочва, че на 24 септември 2011 /събота/ в  концерта за  откриване на кампанията на  Димитров и кандидатите за общински 
съветници от листата на ЕНП  са използвани деца за раздаване  на агитационни материали. С това се погазват грубо разпоредбите на Закона за закрила на детето, който забранява въвличането на малолетни и непълнолетни в политически мероприятия, се казва в жалбата до ОИК, коментират от щаба на ГЕРБ в Панагюрище.
В панагюрската ОИК е постъпил сигнал и за това, че регистрирани като партийни кандидати за общински съветници, в медиите са били обявени за независими. Съставът на комисията е решил да предостави на медиитеинформация за това кой кандидат как е регистран.Постъпила е и жалба  за липса в печатни агитационни материали на задължителните надписи за това кой ги издава и за това, че купуването на гласове е престъпление. На нарушителите ще бъде съставен акт. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1084Време за изпълнение: 0.5132 сек., 0.4402 от тях за заявки.