pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ислямисткото дело все пак започна, Хари Харалампиев бил на дело за убийство
pamedia , сряда 26 септември 2012 - 15:53:19 // коментари: 0


В 14.00 часа съдия Ивета Парпулова даде ход на делото срещу 13-те, обвинени за участие в нерегистрираната организация „Ал-Уакф ал-ислями“, която си  поставила за цел проповядване на антидемократична идеология. 
Адвокат Хари Харалампиев поднесе своите извинения на уважаемия съд и на всички в залата, като обясни, че не е могъл да уведоми съда, тъй като в последния момент станало ясно, че делото във Върховния съд няма да бъде отложено, а то се отнасяло за убийство.
 При наличието на всички обвиняеми започна разпипът на свидетелите.Но още при първия се оказа, че има процесуална пречка. Сирийският гражданин Муафа Ахмед Мулааса, който е с двойно гражданство, поиска разпитът му  да се провежда с преводач. С българско гражданство и завършено висше образование тук , сирийският бизнесмен пресметна, че владее български на 80% и посочи области, в които не  разбира всички думи.
Това принуди съдия Парпулова да отложи за друга дата разпитът му в присъствие на преводач.
Завършилият в Саудитска Арабия ислям Йюсеин Мехмед Ходжа се опита да обясни, че между традиционния ислям и салафистокото течение няма разлика, като второто изисквало по-стриктно да се спазва Корана.
Заседанието продължава с разпит на останалите свидетели.  
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1482Време за изпълнение: 0.6048 сек., 0.5277 от тях за заявки.