pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
15 стипендианти ще има тази година Движението на българските майки в Пазарджик
pamedia , петък 05 октомври 2012 - 16:19:34 // коментари: 0


стипендианти 2012Фондация ДБМ- Пазарджик за трета поредна година определи стипендии за деца по програма „Стъпка напред”. Програмата се финансира изцяло от Благотворителния великденски  базарна Движението, базара на училище „Васил Левски” в Пазарджик и един дарител, който ще подпомогне едно от децата стипендианти.

След проведени интервюта с момчетата и момичетата, които отговарят на критериите, са избрани 15 деца, като 6 от тях са миналогодишни стипендианти и отново са включени в програмата. От миналогодишните стипендианти едно от момичетата - Светла, което завърши своето образование, вече е напуснало дома и работи,  а едно момче отпада, поради неположени достатъчно усилия, съобщиха от Движението на българските майки.
Децата са избрани след интервю пред четиричленно жури, което се е интересувало от успеха им, целите, мечтите, защо искат да получат стипендия, за какво ще я използват, какво биха направили, ако получат известна сума пари. като трябваше да покажат и докажат, че те заслужават да бъдат избрани.
Стипендиантите са деца с таланти, много мотивирани и целеустремени, желаещи да се покажат добри ученици. Част от тях искат да продължат висше образование, други – да овладеят определена професия. На трима от избраните стипендианти са поставени конкретни задачи – да повишат успеха си, да си начертаят план и цели, които ще следват.
От Движението на българските майки са убедени, че стипендиите имат мотивиращо въздействие, децата стават все по-целеустремени, а това е доказателство, че има смисъл от програмата. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1120Време за изпълнение: 0.4940 сек., 0.4435 от тях за заявки.