pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Областна администрация Пазарджик е домакин на среща по Проект SY_CULTour за добро управление на културното наследство
pamedia , вторник 09 октомври 2012 - 07:18:36 // коментари: 0


От днес Областната администрация в Пазарджик е домакин на среща по проект SY_CULTour /Синергия в културата и туризма – оползотворяване на културния потенциал в слабо развитите селски райони/. Участниците ще се запознаят с културните забележителности на гр. Пазарджик и ще посетят община Стрелча, където ще бъдат представени местните културни ценности, обичаи и традиции. В рамките на проекта, в Стрелча, която е пилотна община, беше съставен списък на културните ценности с потенциал за развитие. Тези културни ценности ще бъдат включени в съвместно изследване на всички пилотни региони по Проекта. Предстои и обучение на местните ресторантьори, хотелиери и туроператори.

Проектът SY_CULTour се финансира по Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа 2007 - 2013". Областна администрация Пазарджик е единственият български партньор по Проекта, в който участват общо 12 научни институции, браншови организации, местни и регионални власти от Словения, Сърбия, Италия, Гърция и Унгария.

Продължителността на Проект SY_CULTour е три години /2010-2013/, целта е да бъдат показани и успешно управлявани добрите практики в културното наследство на селските райони, като предпоставка за развитие на селския туризъм и алтернатива за икономическо съживяване на селата.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 883Време за изпълнение: 0.3958 сек., 0.3214 от тях за заявки.