pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Т. Попов: Пазарът остава в този вид до пролетта. Новият собственик ще прибира наема в същия размер
pamedia , вторник 09 октомври 2012 - 11:32:54 // коментари: 0


Пазарът в Пазарджик"До пролетта няма да започват строителни работи на пазара, но живеещите в Пазарджик и работещите на Градския пазар трябва да се настроят, че през следващите две години там ще има строителни дейности". Това заяви кметът Тодор Попов и допълни: "От новия собственик съм изискал график за строителните дейности, така че да има предварителна информация и всички наематели на пазара да са наясно.  
До март-април наемателите си остават в помещенията, ще плащат наем в същия размер на новия собственик, а той пък срещу това ще поеме разрушаването на сградите". На журналистическа реплика дали може да се влияе на новия собственик да не увеличава наема на работещите в павилионите на пазара кметът отговори утвърдително. Заедно с разрушаването на бараките и изграждането на нови, ще бъде ремонтиран и открития пазар. Това обаче ще стане със затварянето му за около 20 дни, като наемателите сами ще изберат времето за това. "Едно обаче искам да стане ясно, мундарлъци повече няма да търпя – без найлони, без ръждясали железа. Такива въшкарници няма да има! Трябва да се учим на чистотата", допълни още Тодор Попов. За тази цел общината ще инвестира в нови сергии на открития пазар, за да бъдат еднотипни и добре изглеждащи.
Новата визия на градския пазарВ този район остава само Минералната баня като нереновиран обект. Кметът заяви, че това е задача за следващата година, когато ще потърси целеви средства в размер на 600-7800 хиляди лева за изграждане на нова баня в кв. "Изток" и едва след това ще се търси решение за Минералната баня. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1150Време за изпълнение: 0.4209 сек., 0.3462 от тях за заявки.