pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
НДСВ: Изказването на Ахмед Доган е злоупотреба с националната кауза
pamedia , вторник 06 ноември 2012 - 17:24:33 // коментари: 5


Любка Качакова Хриситина ХристоваЛидерът на НДСВ Христина Христива определи на пресконференция в Пазарджик изказването на Ахмед Доган в Кърджали като злоупотреба с националната кауза.
В неделя Доган апелира за общ прочит на историята на Балканите, особено в частта й за Балканската война от 1912-1913 г. и сравни Балканската война с "възродителен процес" и етническо прочистване. Той одобри гласуването "въздържал се" на съветниците от ДПС в Кърджали по предложението за обявяване на ген. Васил Делов за почетен гражданин на града.
Вече втори ден  след това изказване не чуваме нищо от управляващите, отбеляза Христова. Като пример за целенасочено нагнетяване на етническо напрежение тя посочи и митингите пред съда в Пазарджик. "Това, което видяхме около Пазарджишкия съд , не беше европейска, а арабска картина. Оставете съда на спокойствие!", призова лидерът на жълтите.
"Когато банковите карти са празни, някои политици вадят етническата карта.Социалното и икономическото положение е толкова тежко и всичко това се прави , за да се отклонява вниманието. Управляващите са неспособни да раздвижат икономиката. Тази криза е криза без надежда", коментира Любка Качакова.
"Очевидно е необходима алтернатива, силна алтернатива и ние работим да се създаде силен политически център от центристки и дясноцентристки партии", сподели Христина Христова.
Тя посочи, че между НДСВ и ЗНС вече има сключен меморандум за сътрудничество, търсят се контакти с НДСВ, не изключват и ДСБ, в същото време следят и политическия проект на Касим Дал, като се надяват сътрудничествата да прерастват в коалиционни.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 699Време за изпълнение: 0.1549 сек., 0.1219 от тях за заявки.