pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Мобилен лекарски кабинет тръгва на прегледи в ромските махали
pamedia , сряда 14 ноември 2012 - 11:46:16 // коментари: 4


От 12 ноември  в 15 области в страната работят мобилни кабинети за обща практика, педиатрични кабинети и кабинети за акушеро-гинекологични прегледи. С цел разширяване на пакета услуги ще се включат и мобилни медицински кабинети по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Осигуряването на мобилни лекарски кабинети е част от кампания за изпълнение на целите, заложени в Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012 – 2020 г./.

В област Пазарджик  кампанията се организира от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик  със съдействието на 7 здравни медиатори. В периода 19 – 29 ноември в мобилен  кабинет за обща практика прегледи ще извършват д-р Николай Лалев  и медицинска сестра Надя Чолакова.
Мобилният кабинет първо ще бъде във Велинград – на 19 ноември, след това в Ракитово – на 20 ноември. Два дена лекарски прегледи ще бъдат правени в ромските махали в Пещера – на 21 и 22 ноември. Три дни са планирани за Пазарджик – на 26, 27 и 28 ноември и накрая лекарите ще бъдат в Септември – на 29 ноември.
По същия  график паралелно с кабинета по обща практика ще действа и мобилен медицински кабинет на РЗИ Пловдив, който ще предоставя безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 808Време за изпълнение: 0.4115 сек., 0.3390 от тях за заявки.