pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кр. Каракачанов: В 21 век искаме България да бъде светска държава /видео/
pamedia , сряда 28 ноември 2012 - 14:43:24 // коментари: 0


За втори път сме тук, за да покажем, че няма да позволим едни хора  от циганската махала в Пазарджик, които срещу пари и облаги се забулват и си пускат бради,  да ни налагат техните норми на поведение и живот. В 21 век ние искаме България да бъде светска държава. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов през мегафон пред стотината националисти, завършили ществието си от сградата на Общината в Пазарджик до Съдебната палата с митинг.
Той посочи, че не "някакви" си националисти разделят обществото в България, а слабостта на държавните институции, калпавите български правителства и антиконституционната партия ДПС.
Обстановката около съда днес е значително  по-спокойна в сравнение с предишните заседания по делото срещу разпространението на радикален ислям. Единствено сутринта преди началото на днешните разпити възникна  словесен сблъсък между малка групичка членове на партия "Атака" и полицейските сили, които  ги насочваха към отсрещния тротоар.
Няма го и масираното присъствие на близки и поддръжници на обвиняемите с бурки и бради. Двайсетина жители на ромския квартал "Изток" все пак присъстват, но групичката им е далече от входа на съдебната палата.
Няма го и жандармерийското подраздление от Пловдив. В  охраната на района около съда участват служители единствено на Областната дирекция на МВР, поясни говорителят й Мирослав Стоянов.  
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 886Време за изпълнение: 0.5021 сек., 0.4263 от тях за заявки.