pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд
pamedia , вторник 18 декември 2012 - 12:09:03 // коментари: 0


Сграда на годината 2012С две престижни награди, връчени през изминалата седмица, завършва годината „Асарел-Медет” АД. Първата от тях е за дружеството  и изпълнителния директор д-р  инж. Лъчезар Цоцорков,  като инвеститори и дарители на залата трезор към експозицията „Панагюрско златно съкровище” в Исторически музей-Панагюрище.


Уникалният  нов дом на тракийското злато спечели наградата „Сграда на годината”, след като бе определен за победител в категорията „Сгради култура” в 11-ото издание  на престижния национален конкурс. От името на „Асарел-Медет” АД наградата прие Александър Чобанов - директор „Човешки ресурси” в дружеството. Той благодари на организаторите на конкурса и покани всички да посетят Панагюрище и да разгледат лично уникалния музеен комплекс. На церемонията присъстваха още проект-мениджърът на обекта Нейка Новакова, ръководителите на главните изпълнители „Реставрация” ЕАД и „Главболгарстрой Пловдив” инж. Ангел Митев и инж. Милен Недев, както и проектантите инж. Петкана Бакалова и инж. Петър Петров.

Сградите победители в конкурса бяха определени от жури, съставено от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес средите.

Припомняме, че залата трезор бе открита официално на 16 април тази година, като церемонията отбеляза и паметното завръщане на оригинала на съкровището в Панагюрище 63 години след неговото откриване. Съгласно дарителското споразумение оригиналът ще се завръща ежегодно в Панагюрище за минимум един месец. Финансирането за изграждането на комплекса бе осигурено чрез дарителски средства от „Асарел-Медет” АД и изпълнителния директор на дружеството д-р инж. Лъчезар Цоцорков в качеството му на меценат на българската култура. С дарителството бяха изработени и две точни златни копия на тракийските съдове – по едно за експозициите на Националния исторически музей и на Исторически музей – Панагюрище.

В навечерието на Коледа бе присъдена и втора голяма награда на дружеството – на 14 декември „Асарел-Медет” АД бе отличено с Националната награда безопасност и здраве при работа за 2012 г. от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Церемонията се организира ежегодно от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” със съдействието на фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, а тазгодишното издание се състоя в „Новотел София”. „Асарел-Медет” АД бе класирано на първо място в категорията „Големи предприятия”, като след панагюрското дружество в тази класация са „Шнайдер България” и „Видима Идеал” – Севлиево.

По броя и значимостта  на получените отличия 2012 година е една от най-успешните в историята на компанията. Припомняме, че екологичната политика на дружеството бе оценена с отличието „Инвеститор на годината” в категория „Зелена инвестиция” и с наградата на екоминистерството „Зелена България”. Социално отговорното поведение и дарителските инициативи на компанията в подкрепа на родния край бяха наградени от Националното сдружение на общините в България с наградата „Дарител на 2012 година” и с наградите „Инвеститор” и „Дарител” в националния преглед-конкурс на икономическото министерство „Общините за развитието на туризма”.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2116Време за изпълнение: 0.5164 сек., 0.4407 от тях за заявки.