pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Проект на Областна администрация е високо оценен на среща на партньори в Унгария
pamedia , сряда 05 октомври 2011 - 16:15:20 // Коментарите са забранени


obl051011.jpgПредставители на Областна администрация Пазарджик са взели участие във втората среща на партньорите по проект SY_CULTour в  гр.Шекесфехервар, Унгария, финансиран по програма SEE за междурегионално сътрудничество в Югоизточна Европа. Цел на проекта е оползотворяването на културния потенциал на слабо развити селски райони в подкрепа на икономическото им развитие. За пилотен район в област Пазарджик е избрана община Стрелча.
Всички партньори са направили презентации на пилотните си области. За изминалите 6 месеца от 
изпълнението на проекта бе разработен анализ на нормативни актове за опазването, консервацията и използването на културните ценности; база-данни с 9 културни ценности в пилотната община Стрелча, с която област Пазарджик бе посочена на второ място по изчерпателност от всички 10 партньори; както и база данни за добри практики в управлението и използването на културни ценности, съобщиха от Областна администрация Пазарджик.
Водещият партньор от Словения е обърнал специално внимание на доброто качество на тези разработки на Областна администрация Пазарджик. По отношение на публичността на проекта, областна администрация е посочена като партньор с най-много електронни публикации и най-активна работа като цяло. Относно финансовото управление и администриране на средствата по проекта за първия отчетен период Пазарджик е с най-голям размер сертифицирани разходи след водещия партньор.
В Проекта участват общо 12 научни институции, браншови организации, местни и регионални власти от Словения, Сърбия, Италия, Гърция  Унгария и България. Продължителността на Проект SY_CULTour е три години /2010-2013/, предвижда се областна администрация Пазарджик да бъде домакин на среща на партньорите през есента на 2012г.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1148Време за изпълнение: 0.5721 сек., 0.4813 от тях за заявки.