pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пазарджишка поетеса е сред учредителите на Международна асоциация за българско изкуство по света
pamedia , петък 11 януари 2013 - 11:40:35 // коментари: 0


Даниела КапинчеваМеждународна асоциация  за българско изкуство по света /МАБИС/ беше учредена снощи в Столична библиотека. Основната й цел е подкрепата на българското изкуство във всичките му форми и неговото широко популяризиране по света.

Председател на МАБИС е художникът Павлин Петров – автор на две пътуващите изложби за глаголицата и прабългарските руни. Заместник председател е Вера Костадинова – човек силно отдаден на обществени и социални каузи. Веселин Давидков, един от учредителите, представя себе си като пътешественик и пишещ. Той е добре познат в много страни по света, владее няколко чужди езика и подкрепя безусловно каузата „БЪЛГАРСКО ИЗКУСТВО”. Васка Грудева е човекът, в чиито ръце ще бъдат финансовите дела на младата организация, а пазарджишкото участие в международната асоциацията е на поетесата и журналист Даниела Капинчева, която отговаря за връзките с обществеността на МАБИС. В борда влизат още две популярни личности, които снощи не са присъствали на официалното учредяване поради факта, че живеят извън пределите на България, но те ще подкрепят и подпомагат каузата МАБИС. Боряна Павлова е представител на Асоциацията за САЩ. Тя е учредител и председател на Българският дамски клуб в Ню Йорк, организатор на първия конкурс „Мис Българка в САЩ” за 2012г. и носител на приза на Федерацията на балканските Американски асоциации и партньорски организации за 2012 година. Иво  Станков е представителят на МАБИС за Англия. Той е успешен, международно признат цигулар и основен организатор на Фестивала за българско изкуство в Лондон. Логото на МАБИС е дело на младата художничка Евгения Костакиева, а интерактивната комуникация на организацията е в ръцете на IT специалиста Борислав Филипов.
Лого МАБИСЕдна от амбициозните и значими цели, които уредителите  на МАБИС си поставят, е да изградят една изцяло нова и силно позитивна  визия на България пред света, превръщайки  българското изкуство и култура  в своеобразна визитна картичка на страната ни. Към младата организация вече има отправени няколко предложения за партньорство от редица неправителствени организации в страната и по света. Много са и желаещите да станат членове на МАБИС. Всичко за целите, структурата, дейността, инициативите и членството в Международна асоциация  за българско изкуство по света можете да откриете на сайта на организацията www.iabaw.org. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1211Време за изпълнение: 0.3868 сек., 0.3118 от тях за заявки.