RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Септември сезира Цветан Цветанов за натиск от БОП

Петър БобошевВ писмо до министъра на вътрешните работи, до председателя на Националното сдружение на общините и до областния управите на Пазарджик кметът на Септември Петър Бошев сигнализира институциите за натиск на Териториалното звено на Борбата с организираната престъпност върху местната администрация в Септември. Според кмета на общината натискът на БОП е в защита на интересите на една фирма – "Стройкомерс" ООД на Марин Рачев. Това е вторият случай, в който службата за борба с организираната престъпност е сочена, че обслужва частния интерес на компанията. През 2010 година всички обвинения срещу шефа на антимафиотите в Пазарджик паднаха и той беше възстановен на длъжността си.

Проверките на БОП в Септември са започнали през юли 2012 година с разпореждане на шефа на звеното в Пазарджик Георги Грозданов. Голяма част от проверките по сигнали или във връзка с договори с фирма "Стройкомерс", посочи кметът.
С прокурорско постановление на 5 декември 2012 г от общината са изискани всички платежни нареждания, отразяващи финансовите взаимоотношения със "Стройкомерс" във връзка с изграждането на водопровода в с. Карабунар. Фирмата претендира за изплащането на 350 хиляди лева за дейности, извършени по проекта. Всичко, което Държавен фонд "Земеделие" е признал като реализирано по проекта, е изплатено на "Стройкомерс", а претенциите на фирмата са предмет на търговски спор и при наличие на образувано дело няма как общината да извърши плащане преди да е приключило делото, обясни Бошев. "От всичко е видно, че се оказва натиск тези пари да бъдат платени",заяви юристът на общината Ирен Савова.
Натискът е безпрецедентен, подложени сме на постоянни проверки,  общински служители са викани по 7-8 пъти на разпити, изземат се документи в оригинал, включително и компютри, а това затруднява текущата ни дейност и нарушава нормалния ритъм на работа, обясни кметът Петър Бошев.
Позицията му беше споделена на пресконференцията в Пазарджик и от двамата заместник-кметове, както и от кметовете на 13-те села в общината, които в декларация заявяват, че не приемат грубото вмешателство на службите в работата на местната власт.
Общината е проверявана и по други сигнали на "Стройкомерс" -за разрешение за реконструкция на жилище на съсед на собственика на "Стройкомерс", за зареждане с гориво на служебните автомобили. От БОП са изисквали документи за погребалните услуги в Септември, както и за договор за сметопочистване от преди 8 години. От местната администрация изказаха недоумение защо точно Службата за борба с организираната престъпност се занимава с община Септември, а не Икономическа полиция. В същото време няма никакво движение на подаден още през октомври 2010 година сигнал на общината до прокуратурата и други ведомства за нарушения при провеждането на обществената поръчка именно по спорния договор със "Стройкомерс" за водопровода в Карабунар. Фирмата е спечелила поръчката с цена, надвишаваща останалите оферти с 450 хиляди лева, посочи кметът на Септември. "Остава въпросът службите чии интереси защитават – обществени или частни и докъде може да стигне това брутално вмешателство в работата на местната власт", попита Петър Бошев. 


Тази страница е видяна: 1619

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 17 януари 2013 - 14:39:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Във Велинград Цветан Цветанов посади 11 борчета, а в Септември откри 6 детски площадки
Цветан Цветанов получи подписка с над 2000 подписа в подкрепа на кмета на Септември
Цветан Цветанов в Септември: Гласувайте за Цецка Цачева и Пламен Манушев, за да продължи България да се движи по пътя на стабилността
Силният глас на България в Брюксел се чуваше благодарение на г-жа Захариева и силната й воля за промяна на съдебната система, каза на среща с жители на село Радилово община Пещера Цветан Цветанов
ГЕРБ е алтернатива на ДПС и ДОСТ,стигаме до сърцата на хората - не използваме натиск, каза ЦВ. Цветанов в Сърница, откъдето започна рейдът му в Пазарджишко
Цветан Цветанов ще е в Грашево за събора на селото
Цветан Цветанов ще се срещне с обществеността на Велинград
Цветан Цветанов идва в Пазарджик за среща с актива
И Цветан Цветанов обеща, че волфрам няма да се добива във Велинград
Цветан Цветанов ще проведе работно посещениe в Област ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6996 сек., 0.6430 от тях за заявки.