RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
500 полицаи ще охраняват избирателните секции по време на референдума

Създадена е необходимата организация за осигуряване  нормалното протичане на предстоящия референдум. Близо 500 служители са ангажирани пряко с охраната на изборните секции, осигуряването на обществен ред, спокойствието и пожарната безопасност, съобщи Мирослав Стоянов, регионален говорител на МВР в Пазарджик.
Инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в областта са извършили необходимите проверки на помещенията за гласуване.

Служители на звената на МВР в областта ще осигурят охраната на изборните секции ден преди началото на референдума до неговото приключване. По време на гласуването полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите и няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. След края на изборния ден всички бюлетини и документи свързани с референдума ще бъдат транспортирани до РИК под полицейска охрана.
Звената „Български документи за самоличност”  ще работят с увеличено  натоварване в седмицата преди  провеждането на референдума и на пълен работен  ден на 26 и 27 януари, за да окажат съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в националния референдум. 
Ще бъде ускорено  издаването на лични карти или ще бъде  издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което гражданите ще могат да гласуват.
Удостоверенията се издават  след цифрово заснемане на  лицето на заявителя и снемане  на неговия подпис при подаване  на заявлението по постоянен  адрес за нова лична карта. Удостоверението ще се издава, за да послужи единствено пред секционната избирателна комисия и е валидно само за деня на референдума – 27 януари.

Тази страница е видяна: 707

 Публикувано от: pamedia на сряда 23 януари 2013 - 18:10:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 620 полицаи ще охраняват изборните секции
Определени са избирателните секции в Община Пазарджик, до 16 септември ще е ясен броят на избирателите
Спокойна е обстановката около секциите, 620 полицаи охраняват изборния ден
Полицаи от Пазарджик и Панагюрище ще охраняват секциите в Сърница, спецгрупа ще следи за купуването на гласове на балотажа
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Срокове за проверка и корекции в избирателните списъци
Започва изплащането на възнагражденията на членовете на избирателните комисии
Органите на реда ще охраняват неделното шествие
Спецченгета охраняват златното съкровище до Панагюрище
Междинна извадка от 104 секцииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3401 сек., 0.2825 от тях за заявки.