RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Евтим Янев и Тодор Георгиев бяха единствените участници в общественото обсъждане на бюджета

кметска зала 050213С двама участници протече публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Пазарджик за 2013 година. На поканата към бизнеса се отзоваха единствено Евтим Янев – строителен предприемач, председател на регионалната структура на Камарата на строителите и общински съветник от Коалиция на предприемачите, както и Тодор Георгиев – председател на групата съветници от ГЕРБ.
Евтим Янев получи от главния финансист Георги Гайдаров утвърдителен отговор на въпроса си дали миналата година общината е взела от перо "държавни дейности" 1,8 милиона лева, които не е възстановила, а тази година планира да увеличи сумата на 1 милион 981 хиляди лева. Тъй като не получи конкретен отговор на въпроса си по кои оперативни програми какво е платено, той препоръча на обсъждането в постоянните комисии тази информация да бъде представена.
Евтим Янев попита също защо тази година липсва справка за предстоящите плащания по стари задължения към бизнеса. Георги Гайдаров му обясни, че Министерство на финансите е променило формуляра си и администрацията е изпълнила всички указания на министерството. Коментарът на бизнесмена беше, че нищо не пречи да бъде представена такава справка кога кой контрагент какво плащане да очаква. Той изрази опасенията си, че давността по лихвите на повечето неплатени задължения на общината към местния бизнес ще изтече.
Евтим Янев изрази и съмнение, че приходната част ще бъде изпълнена в този си размер, особено постъпленията от продажби на имоти частна общинска собственост. Главният финансист коментира, че планът на бюджета е действително амбициозен, но и реализуем и към всички, предложени за продажба имоти е проявен инвеститорски интерес, а на обсъждането с кметовете е имало и предложения за имоти, които допълнително да бъдат включени в списъка за продажба. Зам.-кметът Петър Петров подчерта, че на последните няколко търга за земеделски земи е постигната цена в пъти над началната, което му дава основание за оптимизъм по отношение на приходната част на бюджета.
Евтим Янев получи обещание от администрацията да бъде качен актуалният регистър на имотите частна общинска собственост. Наличният в момента е от 2008 година. 


Тази страница е видяна: 1047

 Публикувано от: pamedia на вторник 05 февруари 2013 - 18:22:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общественото обсъждане на бюджета на Община Стрелча е на 29 ноември
Общественото обсъждане на Отчета на бюджета за 2013 г. ще е на 28 март
Ученици от Езиковата са единствените участници от България в екопроекта youthinkgreen
Общественото обсъждане за депото ще е на 21 март
Евтим Янев за смисъла от данъчна ваканция
Евтим Янев е новият председател на Сдружението на предприемачите
На общественото обсъждане граждани поискаха пълна забрана на бурките
Общественото обсъждане на отчета ще е на 15 март. Просрочените задължения за 2011 са 6,4 млн.лв.
Утре е общественото обсъждане на проекта за ремонт на „Александър Стамболийски“
Евтим Янев предупреждава, че общинският дълг надхвърля с 2,6% законовия прагТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4513 сек., 0.3761 от тях за заявки.