RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Ракитово вече се събират материали от кандидатите за Националната литературна награда „Милош Зяпков” и съпътстващия конкурс
 
Читалище БУДИЛНИКОбщина Ракитово и читалище „Будилник 1898” за пети път ще проведат конкурс за Националната литературна  награда „Милош Зяпков”. Съучредители на наградата са Съюзът на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружението на писателите в гр. Пазарджик.
Националната литературна награда „Милош Зяпков” се присъжда за поезия, хумор и сатира, проза, тъй като патронът на наградата е творил в тези жанрове.

Тази година Наградата ще се присъди за издадена  през 2012 година книга. Присъждането й ще се определи от петчленно жури. Награденият автор получава грамота, плакет и парична сума от 1000 евро.

Националната литературна награда се съпътства от конкурс на името на Милош Зяпков, който се обявява между автори от Пазарджишка област в следните раздели: лирика - една награда от 100 евро; хумор: фейлетони, басни, епиграми, мисли афоризми, стихове - една награда от 100 евро и проза:  разкази, есета - една награда от 100 евро. 

Наградата се съпътства и от конкурс, който се обявява  между ученици от среден и горен курс от Пазарджишка област в следните раздели: лирика - една награда от 50 евро; хумор: фейлетони, басни, епиграми, мисли  афоризми, стихове - една награда от 50 евро и проза:  разкази, есета - една награда от 50 евро.      

Приемат се само предложения  на непубликувани или на публикувани  през 2012 г. произведения. Крайният срок за получаване на предложенията в Община Ракитово е 30 март 2013г, а за ученици от среден и горен курс – 30 април 2013г. 

Националната награда  и наградите от съпътстващите  конкурси ще се връчат на специално  тържество в град Ракитово, което  се провежда традиционно по време  на празниците на града в началото на месец юли. За допълнителна информация:  тел. 03542 3210,  budilnik_r©abv.bg или търсете председателя на ОНЧ „Будилник 1898” Костадин Зяпков на GSM: 0887691284.


Тази страница е видяна: 1028

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 07 февруари 2013 - 11:04:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До 23 април е срокът за номинации за Националната литературна награда „Милош Зяпков, до 10 май- за съпътстващия конкурс
Победителката в литературния конкурс Милош Зяпков“ гостува в Пазарджик
Предстои IX-то издание на Националния литературен конкурс „Милош Зяпков“
Стоян Милев, Елена Рикова и четирима средношколци са отличените в съпътстващия конкурс за Националната награда за художествен превод "Стоян Бакърджиев"
В Ракитово приемат номинации за наградата на името на Милош Зяпков
Открита е процедурата за номинации за Националната литературна награда “Иван Динков”
Никола Радев и Атанас Звездинов са носителите на литературната награда "Милош Зяпков"
Двама носители на наградата „Милош Зяпков“: Здравка Евтимова и Ангел Г. Ангелов
Третият национален конкурс за млади таланти "Димитър Бояджиев" вече набира творби на кандидатите
Приемат се творбите от съпътстващия наградата "Стоян Бакърджиев" конкурс за преводТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5411 сек., 0.4608 от тях за заявки.