RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Победителите в конкурса на РЗИ Пазарджик „Любовта е страстна, нека бъде безопасна” ще получат днес наградите си

В Деня на влюбените 14 февруари РЗИ Пазарджик призовава: Любовта е страстна, нека бъде безопасна!
Регионалната здравна инспекция посвети своята кампания на празника на влюбените и така да  насочи общественото внимание към проблемите на сексуално предаваните инфекции, ХИВ/СПИН и значението на безопасния секс.
Кампанията стартира още в началото на февруари с предоставянето на здравно-промотивни материали на учебни заведения в областта, неправителствени организации и здравни медиатори към общинските центрове, припомнят от инспекцията.


На 12 февруари здравните експерти изнесоха презентация за болестта на съвремието – ХИВ/СПИН пред учениците от 7-10 класове на СОУ „Д. Гачев” в Пазарджик. Във вчерашния ден, съвместно с КАБКИС, посетиха  Центъра за психично здраве „Човеколюбие”, където проведоха дискусия и интерактивна игра с участието на клиенти на центъра. КАБКИС направи изследване за ХИВ/СПИН на 16 от тях.

В днешния празничен 14 февруари в централната градска част на Пазарджик експерти от РЗИ и доброволци от МБЧК ще раздават кондоми, валентинки и здравно-промотивни материали, а всеки желаещ ще може да си направи изследване за ХИВ в мобилния КАБКИС кабинет, разположен в кафето под Битовия комбинат.

В гр. Пещера от 14.00 часа започва викторина с въпроси за болестта ХИВ/СПИН, която здравните експерти от РЗИ ще проведат с ученици от 9-12 класове. Ще бъде показан видеофилм по темата. Инициативата се реализира съвместно с Община Пещера и МКБППМН. По идея на РЗИ активисти от Общностния център към Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” ще раздават валентинки и здравно-промотивни материали.
Своите награди за участието си в конкурса, организиран от РЗИ на тема „Любовта е страстна, нека бъде безопасна” ще получат Гергана Хаджиниколова – ХІІ кл., Елена Гюзелева – ІХ кл. и Павлина Гакева – ХІІа кл. от ПГХВТ „Ат. Ченгелев” гр. Пещера.
Тази страница е видяна: 937

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 14 февруари 2013 - 12:12:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Наградите за победителите във фотоконкурса за най-красива градина или балкон на Жени ГЕРБ- Пазарджик
Победителите във фотоконкурса „ Най-щастливо влюбени” получиха наградите си от Гинче Кааминова, общински лидер на ГЕРБ-Пазарджик
Кметът на Стрелча връчи наградите на победителите в общинската онлайн анкета
Обявяват победителите от конкурса „Нарисувай ми стена“
На 1 ноември ще бъдат обявени победителите в конкурса за рисунка. Общо 637 деца рисуваха мечтания роден край
Ученик от Велинград и ученичка от Панагюрище са победителите в конкурса за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“
Комисар Ангел Дудов връчи наградите от областния етап на конкурса „Пожарникар на годината за 2019”
Журито към Дара: Нека силата бъде с теб!
Н. Колев: Нека обичаме Пазарджик, нека всеки от нас направи нещо този град да стане още по-красив, още по-хубав!
Победителите в конкурса на ОДК "Направи добро за Коледа" получиха дипломи и подаръциТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5574 сек., 0.4773 от тях за заявки.