pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Победителите в конкурса на РЗИ Пазарджик „Любовта е страстна, нека бъде безопасна” ще получат днес наградите си
pamedia , четвъртък 14 февруари 2013 - 12:12:48 // коментари: 0


В Деня на влюбените 14 февруари РЗИ Пазарджик призовава: Любовта е страстна, нека бъде безопасна!
Регионалната здравна инспекция посвети своята кампания на празника на влюбените и така да  насочи общественото внимание към проблемите на сексуално предаваните инфекции, ХИВ/СПИН и значението на безопасния секс.
Кампанията стартира още в началото на февруари с предоставянето на здравно-промотивни материали на учебни заведения в областта, неправителствени организации и здравни медиатори към общинските центрове, припомнят от инспекцията.


На 12 февруари здравните експерти изнесоха презентация за болестта на съвремието – ХИВ/СПИН пред учениците от 7-10 класове на СОУ „Д. Гачев” в Пазарджик. Във вчерашния ден, съвместно с КАБКИС, посетиха  Центъра за психично здраве „Човеколюбие”, където проведоха дискусия и интерактивна игра с участието на клиенти на центъра. КАБКИС направи изследване за ХИВ/СПИН на 16 от тях.

В днешния празничен 14 февруари в централната градска част на Пазарджик експерти от РЗИ и доброволци от МБЧК ще раздават кондоми, валентинки и здравно-промотивни материали, а всеки желаещ ще може да си направи изследване за ХИВ в мобилния КАБКИС кабинет, разположен в кафето под Битовия комбинат.

В гр. Пещера от 14.00 часа започва викторина с въпроси за болестта ХИВ/СПИН, която здравните експерти от РЗИ ще проведат с ученици от 9-12 класове. Ще бъде показан видеофилм по темата. Инициативата се реализира съвместно с Община Пещера и МКБППМН. По идея на РЗИ активисти от Общностния център към Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” ще раздават валентинки и здравно-промотивни материали.
Своите награди за участието си в конкурса, организиран от РЗИ на тема „Любовта е страстна, нека бъде безопасна” ще получат Гергана Хаджиниколова – ХІІ кл., Елена Гюзелева – ІХ кл. и Павлина Гакева – ХІІа кл. от ПГХВТ „Ат. Ченгелев” гр. Пещера.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 854Време за изпълнение: 0.3661 сек., 0.3163 от тях за заявки.