pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кирил Кадийски е четвъртият, удостоен с наградата за превод "Стоян Бакърджиев"
pamedia , петък 08 март 2013 - 20:28:19 // коментари: 0


Кирил КадийскиБележитият преводач Кирил Кадийски  е носителят на наградата „Стоян Бакърджиев” в Четвъртия национален конкурс за художествен превод. Наградата бе връчена от директора на Дирекция "Култура и образование" в община Пазарджик Георги Спасов на официална   церемония, която по традиция е на рождената дата  на Стоян Бакърджиев - 8 март.
„Благодаря на община Пазарджик, че с учредяването и присъждането на специална награда за превод съхранява по достоен начин паметта на Стоян Бакърджиев - един от най-ярките български майстори на преводаческото изкуство”, каза при получаването на приза Кирил Кадийски.
На церемонията бяха наградени и победителите в съпътстващия конкурс за превод на поезия за възрастни и средношколци от община Пазарджик.  Виолета Дулчева и Иван Копривщенов бяха отличени за превод на сборника "Балкон с рози", Мариана Ганчева - за превод на стихове от Белла  Ахмадулина, и Васил Дурев - за превод на стихотворението "Нарциси" от Уилям Уърдсуърт.
В раздела за средношколци бяха отличени седем възпитаници на езиковата гимназия "Бертолт Брехт".
С цветя и поздравителен адрес от кмета Тодор Попов бе отбелязан и 70-годишният юбилей на примата на бившата пазарджишка оперета София Ашикян.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3986Време за изпълнение: 0.4559 сек., 0.3765 от тях за заявки.