pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кметът е изненадан от претенциите на Дошков за покриване на всички разходи в обществения превоз
pamedia , вторник 12 март 2013 - 14:14:53 // коментари: 0


Тодор ПоповКметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че е изненадан от писмото на Веселин Дошков с искането общината да компенсира дружеството и да покрие всички разходи по обслужване на обществената транспортна схема на Община Пазарджик. Припомняме, че в писмото на управителя на "Хеброс бус" се посочва и едномесечен срок за сключване на анекс, с който да бъде заложена 5% печалба за дружеството, като ако това не бъде направено, договорът за обществен превоз да бъде считан за прекратен от 8 април 2013 година. Като мотив за исканията си дружеството сочи натрупани загуби от 1,5 милиона лева за периода от 2010 година до сега.

Община Пазарджик възразява остро против това уведомление и заявява категорично, че то няма никакво нормативно или договорно основание, се казва в становище на кмета Тодор Попов, предоставено на журналистите на днешната пресконференция в Община Пазарджик. Според администрацията не е налице твърдяното от дружеството виновно недокомпенсиране за направените разходи за дейността от страна на Общината спрямо "Хеброс бус" ООД. Тодор Попов заяви днес, че Общината изплаща регулярно субсидиите при представена съответна справка от компанията. В каузите на договора обаче няма поето задължение от страна на Общината за допълнително компенсиране или финансиране под каквато и да е форма на дейността на превозвача. Няма никакво нормативно основание за сключване на анекс, с който Общината да компенсира всички разходи на дружеството и да му гарантира 5% печалба, се посочва още в становището на кмета. Освен това, соченият в уведомлението от "Хеброс бус" договор от 11.12.2009 година е прекратен – той е срочен договор до провеждане на процедура за избор на превозвач. От Общината предоставиха и извадка от актуалния договор за възлагане на обществен превоз на пътници, който е подписан на 7 юни 2010 година. Чл. 5 от този договор предвижда изплащане на субсидии, но не и покриване на всички разходи по дейността, а чл. 10 определя условията за предсрочно прекратяване на договора при виновно неизпълнение на ангажиментите на някоя от страните.

"През годините Дошков е бил коректен с мен, помогнал ми е и аз ще бъда коректен с него. Писмото му ме изненада", заяви кметът Тодор Попов. Той посочи и условията за партньорство с инвеститор по отношение на изграждането на нова общинска автогара. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1232Време за изпълнение: 0.3789 сек., 0.3047 от тях за заявки.