pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ген.Атанасов: Веднъж стомна за вода, два пъти....Така се случи и с Цветанов/видео/
pamedia , понеделник 15 април 2013 - 18:31:26 // коментари: 0


За мен е ясно, че става дума за система, няма нещо, което да е установено случайно. Така ген. Атанас Атанасов коментира в Пазарджик информацията за установените от прокуратурата нарушения по проверката за подслушванията, с уговорката, че е чул в колата за констатациите.
Тук бих си послужил с една поговорка, аз много обичам българския фолклор, народът казва: Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода и третият път стомната се счупила. Така се случи и с Цветанов. Защото той си позволи от трибуната на Народното събрание да чете срс-та, след това стана ясно, че МВР е подслушвало разговорите на министър-председателя и тази информация е била селектирана, не е била предоставяна на прокуратурата. И редица такива случки имаше при управлението на Цветанов на МВР, и  в крайна сметка дойде прокуратурата, която да установи, че системно са били нарушавани правилата за експлоатация на срс-та от МВР. При тези установени факти аз смятам, че това е началато на края на политическата кариера на този човек. И това ще бъде полезно за българската демокрация, защото Цветанов е човек, за когото няма граници между законно и незаконно. Той никога не схваща границите къде са и работи по старата шопска максима, че законът е врата у поле, но само баламите минават през нея. Тоест, за него тази врата не съществуваше, той винаги я заобикаляше. При него целесъобразността беше над всичко, независими дали е било с грубо нарушение на човешките права. Така че, убеден съм, че при едно всестранно, обективно и пълно разследване по тези четири, доколкото разбрах, досъдебни производства, колкото са образувани, в крайна сметка,би следвало да се стигне до поръчителя, а той се казва Цветан Цветанов.
Убеден съм, чае ако се проведе, пак казвам, обективно разследване, дотам ще се стигне. Защото, вижте, в наказателното право, когато се разследват различни престъпления, винаги се търси мотива за извършване на престъплението. Тези служители на средно ниво в МВР нямат никакъв мотив да упражняват незаконно подслушване. На тях им е поръчано - трябва да се стигне до поръчителя. А поръчителя, според мен, е ясно кой е .
И може би стартът на новият парламентарен сезон, при тези обстоятелства , да започне с  искане на депутатския имунитет на Цветан Цветанов от главния прокурор, прогнозира Атанасов.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 950Време за изпълнение: 0.4769 сек., 0.3978 от тях за заявки.