RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Успешен старт за пазарджишките корабомоделисти

Модел Яхт Клуб ПазарджикПо традиция началото на спортно-състезателния сезон за 2013 година по корабомоделните спортове отново беше на спортната база „Кюмурлука” край Харманли. Спортистите от Модел яхт клуб - Пазарджик подходиха отговорно и макар че водата в езерото на „Острова” беше недостатъчна, успяха да подготвят моделите си за предстоящите спортни битки. При изключителна конкуренция, топло и отлично подготвени полигони, пазарджишките корабомоделисти успяха да се наложат в основните класове радиоупрпавляеми модели.
Още в първият си старт юношата ни Димитър Марков подсказа, че и през тази година ще „свири първа цигулка” при мъжете. Митко успя с лекота да се наложи в пет от шестте си старта в различните класове модели. В клас Еко-Експерт навъртя 38 обиколки и грабна златото. Златни отличия спечели и в класовете Стандарт-60 с обиколки, Ф-3-Е – 144,7 точки. В тандем с другият юноша от Варна – Александър Захариев, с който се подготвят за Световното в Белгия успяха да се наложат над досегашните лидери П. Петков и Д. Димитров и в двата тимови класове- Тим-Експерт с 214 обиколки е в Тим-Мини с 98 обиколки. Единствено Митко отстъпи на Сашко при изравнени сили , като завършиха с еднакъв брой обиколки - 34, но варненецcj го изпревари само с 2 секунди.
При мъжете златно отличие успя да спечели и Димитър Димитров в клас Старт с 29 обиколки и сребро в тандем с П. Петков в клас Тим-Експерт - 202 обиколки. С две сребърни отличия остана и мс Петко Петков – клас Тим-Експерт и Моно, а в клас Експерт остана трети с 37 обиколки. ?ез призови отличия останаха Стефан Маркав и Стоян Бахчеванов.
  При юношите за златни отличия се пребориха Георги Георгиев в клас Еко-Старт с 26 обиколки и Атанас Ангелов- клас Ф-4-А  с 99 точки. Два сребърни медала спечели Кристиан Горанов в кл. Старт-25 обиколки и в кл. Ф-4-А – 85,5 т. С бронзово отличие си тръгна и Олег Стефанов в клас Ф-3-Е – 139,5 точки. Не достигна рутина и опит на „новаците” Димитър Костадинов и Александър Атанасов за призово класиране, но бъдещето е пред тях . 
И така, с 8 златни , 4 сребърни и 2 бронзови отличия - за спортистите на Модел яхт клуба. Спортния маратон ще е дълъг и ръководството на клуба се подготвя за нови, още по-големи успехи. Предстоят и отговорни домакински прояви -  за Празника на Пазарджик провеждаме Държавното първенство и Мемориал „Н.Шишков” за настолни модели, през юни посрещаме „скоростняците в класовете  А/В и участниците в кръг от Световната Купа по авиомоделизъм за кордови модели, а през юли пък сме домакини на Европейското юношеско първенство по авиомоделизъм за свободно летящи модели на летище Черногорово.


 змс Д.ГанчевТази страница е видяна: 972

 Публикувано от: pamedia на вторник 07 май 2013 - 10:07:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Силен старт за пазарджишките корабомоделисти в държавното първенство
Летящ старт в началото на спортния сезон за пазарджишките корабомоделисти
Успешни финали за пазарджишките корабомоделисти
Пазарджишките корабомоделисти се върнаха от Габрово с 33 медала
Пазарджишките корабомоделисти – без медал от 20-то Световно първенство
С 9 медала от Габрово се завърнаха пазарджишките корабомоделисти
Злато и от ученическото първенство за пазарджишките корабомоделисти от Харманли
Два златни и бронзов медал за пазарджишките корабомоделисти от европейското в Каварна
Пазарджишките корабомоделисти обраха медалите от Държавното първенство в Габрово
Златни, сребърни и бронзови медали за старта на пазарджишките корабомоделисти в Харманли

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5317 сек., 0.4521 от тях за заявки.