Меню
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Йорданка и Георги Делчеви са дарителите за изграждането на параклис "Св. Георги Победоносец" в с. Блатница
pamedia , понеделник 06 май 2013 - 21:23:23 // коментари: 0


Параклис в село БлатницаНа 6 май 2013г. в село Блатница, община Стрелча, беше открит параклис „Свети Великомъченик Георги”. Параклисът е построен  и изографисан изцяло от дарение, съобщи кметът на Стрелча Иван Евстатиев.
 Освещаването на параклиса  „Св. Великомъченик Георги” бе извършено лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай.


„За слава на Светата единосъщна животворица и неразделна Троица на Отца и Сина и Светия Дух, съгради се този храм Свети Великомъченик Георги. Лето Господне 2013. Дар от семейство Йорданка и Георги Делчеви”, гласи посланието на параклиса.

За построения параклис и за дарителската си дейност в полза на жителите на община Стрелча, Георги Делчев бе удостоен със званието „Носител на почетния знак на община Стрелча”. Това стана с решение N 480 на Общински съвет- Стрелча, взето на 3- ти май 2013 година. Отличието бе връчено на бизнесмена Георги Делчев от кмета на общината Иван Евстатиев.

В село Блатница живеят 214 души. До този момент жителите му не са имали Божи храм. На откриването присъства кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, кметският наместник Събо Кунчев, жители и гости на общината.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1281Време за изпълнение: 0.4738 сек., 0.3893 от тях за заявки.