RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Георги Белчев, водач на листата на ЛИДЕР: С клишета големите партии отказаха дебата

Георги БелчевИмат ли възможност избирателите в  област Пазарджик да направят информиран избор на предстоящите парламентарни  избори? Аз смятам, че НЕ! По време на цялата предизборна кампания, местните медии положиха напразни усилия за организацията на дебати между участниците в предстоящия вот. Смятайки, че когато поканата бъде отправена от участник в кампанията, местните политическите мастодонти /покрити от националната подкрепа на своите „вождове”/ ще намерят сили да се явят на един публичен обществен дебат, който трябваше да се проведе в залата на Младежки дом и, който трябваше да покаже разликите ни пред жителите на област Пазарджик. Уви, това не се случи.

Броейки мандатите, които знайни и  незнайни социолози им предсказват, местните водачи на партийни листи се скриха от този дебат. Скриха се от справедливия укор на своите съграждани. Страх, заради изцапани костюми от хвърлени яйца, страх от освиркване, страх от подаръци като географски карти на областта, а може би и страх от неподготвеност.

С отношението си към тази възможност, местните участници в предизборната  надпревара, показаха, че не са научили  урока си от зимата. Нещо повече,  те показаха и отношението си към  жителите на Пазарджик. Поканата ми за участие към щаба на ГЕРБ бе отхвърлена с мотива, че участието в дебати не влиза в стратегията на партията в предизборната кампания. И естествено, далеч по – лесно е да се скриеш в предизборните срещи със симпатизанти, на които можеш да обясниш, колко си силен и колко си смел. И колко воля имаш. Защото е много по лесно да платиш едни 90 –100 хил. лева за концерт на пл. „Константин Величков”, където да дойдат лидерите ти и ти осигурят един или два мандата в областта.

От щаба на червените, които от години имат навика да си определят враг бяха категорични - Или с ГЕРБ или без нас. Информиран избор на пазарджиклии? Забрави! Водачката на листата предпочете участието си в предаване на регионална телевизия, вместо да се изправи пред пазарджиклии и в открит публичен дебат да защити тезите си. Дали е правилно ще решат гражданите на 12 май! Първоначалните положителни сигнали от щаба на ДПС не се оправдаха. И оттам си намериха политически и тактически предизборни причини да не се явят. Оказа се, че от всички поканени за участие, единствено от предизборния щаб на Слави Василев бе получен  положителен отговор.

Дали само на младите участници  в тази кампания им пука и защо се крият другите? С помощта на изтъркани  политически мотиви, клишета и  неразбираеми за никого предизборни стратегии, представителите на така наречени „големи партии” се скриха от един истински дебат пред гражданското общество в Пазарджик. Дебат, който трябваше да покаже, че не всички сме еднакви. Че има подготвени и неподготвени, че има знаещи и незнаещи, че има можещи и неможещи.

 

Георги Белчев


Тази страница е видяна: 1067

 Публикувано от: pamedia на петък 10 май 2013 - 15:15:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Агент на ДС за водач на листата в Пазарджик утвърди НС на БСП
Делян Пеевски е водач на листата в Пазарджик
Илияна Йотова е водач на листата на БСП в Пазарджик
Красимир Първанов е водач на листата на „Атака“
Областният управител е водач на листата на ГЕРБ
Благо Петров е кандидат-кмет и водач на листата на коалиция ВМРО-НИЕ, ЗНС, БЗНС
Бойка Маринска е водач на листата на Реформаторския блок в Пазарджишки избирателен район
Тони Баждаров, водач на листата на БНС-НД:Това, което ни отличава от останалите патриотични и националистически формации, е базовият доход /видео/
Бойка Маринска е водач на листата на местна коалиция "Движение България на гражданите"
Водач на листата на АБВ за Пазарджик е шефът на "Хигия" доц. д-р Стайко Спиридонов, до 2 дни ще бъдат утвърдени и другите кандидат-депутатиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5056 сек., 0.4227 от тях за заявки.