pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Българи от Мадрид ще дарят средства за лечението на Нели
pamedia , вторник 04 юни 2013 - 18:06:36 // коментари: 0


ЧУДЕСИЯ в МадридБългарите в чужбина за сетен път доказват, че имат сърце за децата на България. Група българи от Мадрид, наши редовни читатели, се трогнаха от съдбата на Нели и се отзоваха на публикувания от нас зов за помощ.

Нели Маринова Петрова от Панагюрище е само на 10 години, но вече е претърпяла няколко операции. Заболяването на очите й е лечимо – необходими са  6640 евро за операция на двете очи в клиника в Германия – сума, която родителите й не могат да осигурят.

Нашите сънародници в Мадрид първоначално бяха решили да дарят събраната от тях сума на дете сираче от Пазарджик, което да поканят при тях на гости, но решиха, че случаят на Нели е по-спешен. Това ни разказа Латинка Хинкова, която е родом от Пазарджик и в момента живее в Мадрид. Нашите сънародници в Мадрид са събрали средства в размер на 163 евро по време на концерт за 24 май, организиран от Асоциация на българи и творци на изкуството "Тревол" с участието на представителен танцов състав "Чудесия" и Мандолинна формация "Елена Генова".

Снощи в Панагюрище се състоя благотворителен концерт "Звезди пеят за Нели".
Тези, които имат възможност, могат да помогнат с парични средства. С цел набиране на средства за операциите на Нели Петрова е открита банкова сметка в лева в УниКредит Булбанк:

Нели Маринова Петрова
IBAN BG59UNCR70001520958620
BIC(SWIFT) UNCRBGSF

Снимката е от участието на "Чудесия" в благотворителния концерт по повод 24 май на сцената на "Торехон де Ардос" по покана на Асоциация "Тревол" - от фейсбук страницата на Asociacion de bulgaros y creadores del arte Trebol


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1092Време за изпълнение: 0.9118 сек., 0.8365 от тях за заявки.