RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Т. Попов: Ясен знак, че правителството има различно отношение към местната власт

Кметът на Пазарджик и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Тодор  Попов заедно с членовете на УС се срещна с премиера Пламен Орешарски. Тодор Попов благодари за отправената  от премиера покана към Сдружението. Според него това е ясен знак, че правителството има различно отношение към местната власт и вижда в нея важен стратегически партньор за реализирането на различни секторни политики, се казва в правителствено прессъобщение.

На срещата Тодор Попов е акцентирал върху необходимостта успешно да приключи настоящият програмен период и да се сведе до минимум възможността да се загубят финансови средства за България.

„Надявам се, че партньорството ще прерасне в полезен и ефективен диалог“, е казал още председателят на УС на НСОРБ. Той изрази желанието на кметовете да присъстват на заседанията на Министерски съвет, когато се обсъждат важни за тях въпроси.

Пламен Орешарски е изказал своето удовлетворение, че всички кметове  са подкрепили призива му да работят  заедно за намаляване на административните  тежести върху бизнеса. Премиерът е приветствал готовността на кметовете да съдействат за подобрението на Закона за обществените поръчки, като дадат свои предложения. Орешарски е подчертал, че целта е да се създаде среда, в която фирмите да са уверени, че могат да кандидатстват и да печелят търгове.

Министър-председателят и членовете  на УС на НСОРБ се обединиха около  разбирането, че трябва да бъде възстановена работата по Съвета по децентрализация, се казва още в правителственото прессъобщение.

Тема на срещата днес в Министерския съвет беше и усвояването на еврофондовете. Орешарски призова кметовете  да участват активно в дебатите за предстоящото споразумение с Европейската комисия за партньорство. 


Тази страница е видяна: 1340

 Публикувано от: pamedia на вторник 18 юни 2013 - 15:32:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт
Повечко пари за местната власт
В Пазарджик понеделник ще е Ден на диалога между местната и законодателната власт
Финансирането на Западния околовръстен път обсъдиха представители на държавната и местната власт
Министърът на туризма днес ще се срещне с представители на местната власт и туристическия бранш във Велинград
Директори лъжат Инспектората за неразплатени пари от общинините. В Септември местната власт е задържала 450 хил. лв. на училищата
Найден Шопов: Излизам от тази битка по-силен, по-решен да отстоявам идеалите за прозрачност, ефективност и диалогичност в местната власт
Десислава Костадинова: Започващият днес ремонт е чудесен пример за добро взаимодействие между местната и изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет
Директорът на НАП в Пазарджик информира представители на местната власт за задължението да се декларират и парите от ДФ "Земеделие"
Учениците в Панагюрище ще имат едно по-различно лято

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5180 сек., 0.4561 от тях за заявки.