RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За първокласници се отпуска еднократна помощ

По 250 лв. еднократна финансова помощ ще получат учениците, записани в първи клас на държавно или общинско училище през учебната 2013/2014 г., съобщи Димитрия Гърдева – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Пазарджик. Размерът на помощта е определен с ПМС № 135 от 21 юни 2013 г. Средствата са за покриване на част от разходите за първолаците в началото на учебния период.


Целевата помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Тя е за семейства, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище за първи път и се отпуска когато средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лв.

Молба-декларацията за помощта се подава в дирекция „Социално подпомагане" по постоянен адрес, след записване на детето в първи клас, но не по-късно от края на септември на текущата година. Изключение правят случаите, когото поради здравословни причини, установени с медицински протокол на ЛКК, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от началото на учебната година. Към молба-декларацията се прилагат следните документи: удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата; удостоверение, издадено от съответното държавно или общинско училище, че детето е записано в първи клас; копие от заповед на директора на дирекция „Социално подпомагане" и/или решение на съда, когато детето е настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство; удостоверение за раждане на детето (за справка); лична карта (за справка).

При сигнали, че родителите не полагат адекватни грижи за децата си или че помощите не се използват по предназначение, по преценка на дирекциите „Социално подпомагане", те могат да се предоставят изцяло или частично под формата на социални инвестиции.

За миналата учебна година помощта бе в размер на 150 лева. От нея са възползваха 2078 семейства за 2100 деца от област Пазарджик.


Тази страница е видяна: 1175

 Публикувано от: pamedia на понеделник 01 юли 2013 - 12:34:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За 295 първокласници ще бъде отпусната еднократна целева помощ
358 вече са одобрени за еднократна помощ
Заявления за еднократна помощ от 250 лв за първокрасници се приемат до 15 октомври
С над 200 по-малко са първокласниците, които ще получат еднократна помощ за ученици
В област Пазарджик 17 семейства в затруднено положение са подали заявления за еднократна помощ в дирекциите „Социално подпомагане”
Еднократната помощ за първокласници щe e 250 лева
11 родители на първокласници са кандидатствали за целева помощ от 150 лв
До 15 октомври се подават заявления за отпускане на еднократната помощ за първокласници
От началото на месец юли 2020 г. над 230 семейства са поискали помощ за първокласници
ЕК отпуска над 70 млн. евро за спешната здравна помощ у нас, съобщи Десислава Атанасова от ПГ ГЕРБ, която направие дарение в с. Звъничево с колегата си Александър Мацурев и Гинче КараминоваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6691 сек., 0.5837 от тях за заявки.