RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Три безплатни паркинга в центъра на Пазарджик стават "Синя зона"

Синя зонаОт началото на август "Синята зона" в Пазарджик ще се разрасне с още три паркинга. Преобразуването на безплатните паркинги в такива за кратковременно паркиране е във връзка с необходимостта от увеличаване на местата за паркиране в Пазарджик, заяви кметът Тодор Попов.

В „синя зона” ще бъдат преобразувани участък от ул. „Цар Шишман” – от кръстовището с бул. „България” до кръстовището с бул.„ Княгиня Мария Луиза”. Става въпрос за дясната страна на улицата в посока към острова, където банкови институции, магазини и офиси. Другият паркинг, който ще стане за кратковременно паркиране е на ул. „Пловдивска” срещу банка “Пиреос”. Третият паркинг, който става "синя зона" е зад банка ДСК в центъра на Пазарджик – това е участък от ул. „Хаджи Димитър” от кръстовището с ул. „Георги Машев” до кръстовището с ул. „11 –ти Август”.
С новите три паркинги броят на паркоместата става 770, 246 от които са на 6-те общински паркинга. В града има и 11 паркинга на свободен достъп с 550 паркоместа, съобщи Георги Шекерджиев, ръководител на Общинското бюджетно мероприятие "Паркинги".
За първите шест месеца на годината от дейността на "Паркинги" са събрани около 270 хиляди лева приходи. 145 хиляди лева от тях са приходи от продажби на талони, на абонаментни карти и почасово таксуване за услугата паркиране. Увеличен  е делът на паркирането чрез  sms. За първото шестмесечие са получени 49 хиляди есемеса, като приходите от тях са около 57 хиляди лева, което е с 10 хиляди лева повече спрямо същия период на миналата година.
Звеното "Паркинги" е събрало от глоби по фиш 59 хиляди лева и е съставило 2900 броя фишове за нарушения. Поставени са 750 скоби, като през май за един месец тази дейност не се извършваше, тъй като наредбата беше отменена от съда.
Вчера кметът Тодор Попов съобщи, че от началото на август "паякът" отново ще тръгне. В момента тече избор на фирма, която ще извършва дейността. 


Тази страница е видяна: 2684

 Публикувано от: pamedia на сряда 24 юли 2013 - 12:40:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Едва 6 участваха в обсъждането на проекта за Синя зона и организацията на движението в Пазарджик
Мобилното приложение на URBO спестява пари и улеснява паркирането в Синя зона в Пазарджик
Без сигнали за корупция през 2018 г. при омбудсмана на Пазарджик, срещу „Синя зона“ сигналите са малко
По делото за „Синя зона“ Община Пазарджик да предостави актовете, с които са определени местата за кратковременен престой
И паркингът пред EVN стана „Синя зона“
Забранява се сечта на дървета в землищатата на Панагюрище, Стрелча, Поибрене и Оборище, стават защитена зона
Ако пътувате до Пловдив: Цената на Синя зона стана 2 лв
Нови улици в Пазарджик влизат в "Синя зона" - ето кои са
Три паркинга в центъра на Пазарджик ще се отдават под наем на фирми
През 2013 г приходите от „Синя зона“ надхвърлят половин милион леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5922 сек., 0.5080 от тях за заявки.